QSD, Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun 3’üncü gününde 32 IŞİD çetesinin yakaladığını açıkladı. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun 3’üncü gün bilançosuna ilişkin açıklama yaptı.Açıklamada, “Güçlerimiz, Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un işbirliğiyle Kuzey ve Doğu Suriye’nin Til Hemis ve Hol’deki IŞİD hücrelerinin imha etme operasyonlarını sürdürüyor. Bu çerçevede Til Hwmîs’in batı kırsalında 32 IŞİD çetesi yakalandı, bunlardan 3’ü son dönemde IŞİD’i izlemekte olan ve adalet için aranan çeteler listesinde yer alıyordu” denildi.

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi: “Operasyonun 3’ncü gününde terör hücrelerinin şüpheli hareketlerine ve kaçma girişimlerine ilişkin bilgi alınmasının ardından güvenlik güçlerinin takibi daha da genişletildi. Güçlerimiz Til Birak’ta saklandıkları yerlerden kentin doğusundaki sivil evlere kaçan 3 terörist çetesini takip etti. Köylülerin de yardımıyla çeteler yakalandı. 3’üncü günde gerçekleştirilen güvenlik operasyonlarında askeri üniforma ve terör hücre üyelerinin kendilerini gizlemek için kullandıkları giysilere el koydu. Ayrıca teröristlerin saklandığı yerlerde görev yapan ve onlara lojistik malzeme sağlayan 6 çete de yakalandı.”

BÖLGEYİ KORUMAYA ÇALIŞIYORLAR

Açıklamada, DAİŞ çetelerine ilişkin yürütülen ilk soruşturmada, bu kişilerin Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi dışındaki bölgelerden dış destek hatları için Til Hemîs ve Til Birak bölgelerini korumaya çalıştığının ortaya çıktığı kaydedildi. 

OPERASYON SÜRÜYOR

Açıklamada, Til Birak ve Til Hemîs kırsalındaki operasyonun aralıksız bir şekilde devam ettiği belirtildi. 

QSD de dünde yaptığı açıklamada, 52 IŞİD’linin yakalandığı duyurulmuştu.