Recep Hantaş’ın ağabeyi de aynı yerde öldürüldü

Recep Hantaş’ın ağabeyi de aynı yerde öldürüldü
Yayınlama: 11.06.2020

Hurda toplayıcılığı yaparken dinlendiği parkta “şüpheli” bulunarak polis tarafından öldürülen Recep Hantaş’ın ağabeyi Murat Hantaş da aynı işi yaparken aynı yere yakın bir noktada bıçaklanarak öldürüldü.

Hurdacılık yaparken 14 Nisan 2019’da Diyarbakır Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Sümerpark’ta dinlendiği sırada “şüpheli” bulunarak polis tarafından öldürülen Recep Hantaş’ın ağabeyi Murat Hantaş (29) da 14 ay sonra aynı yere yakın bir yerde bıçaklanarak öldürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Murat Hantaş, dün saat 23.30 sıralarında Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti’nde bulunan Sümerpark yakınlarında, Uğur Kuşkanat adlı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Hurda toplarken Uğur Kuşkanat’ın 11 bıçak darbesiyle yaralanan Murat Hantaş, ambulansla hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Hantaş’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Otopsinin ardından Murat Hantaş’ın, kardeşi Recep Hantaş’ın Yeniköy Mezarlığı’ndaki mezarının yanında defnedilmesi bekleniyor.

Hantaş’ın katil zanlısı Uğur Kuşkanat ise olaydan sonra gözaltına alındı.

KARDEŞİ POLİS TARAFINDAN VURULMUŞTU

Dün gece öldürülen Murat Hantaş’ın kardeşi Recep Hantaş da 14 Nisan 2019’da hurdacılık yaparken dinlenmek için gittiği Şehitlik Semti’ndeki Sümerpark’ta “şüpheli” bulunarak polis tarafından öldürüldü. Olayın ardından Diyarbakır Valiliği, yaptığı açıklamada, Hantaş ve yanında bulunan R.Y.’nin “dur” ihtarına uymadıkları, polisin üzerine koştukları gerekçesiyle vurulduğunu, Hantaş ve R.Y.’nin “hırsızlıktan” dosyalarını bulunduğu açıklaması yapılmıştı. Ancak Diyarbakır Asayiş Büro ekiplerinin yaptığı görüntü çözüm tutanağı sonrası polis memuru K.B. “bilinçli taksirle öldürme” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklanan K.B., avukatının tutukluluğa yaptığı itirazla 24 Mayıs 2019 tahliye edilmişti.

Aradan geçen 14 aylık süre içinde Recep Hantaş’ı öldüren polis memur K.B., hakkında henüz iddianame hazırlanmadı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.