Urfa’da yağış ve su baskınları: 6 kişi tünelde mahsur kaldı

Urfa’da yağış ve su baskınları: 6 kişi tünelde mahsur kaldı
Yayınlama: 15.03.2023

URFA– Urfa’da etkili olan yağış, ev, işyeri ve kamu binalarını etkilerken, yol, köprü ve tünelleri su bastı. Haliliye ilçesi Abide Kavşağı’nda aralarında itfaiye erlerinin de olduğu 6 kişi mahsur kaldı. 

Urfa’da süren sağanak yağış nedeniyle ev, işyeri ve kamu binalarını su bastı. Yol, köprü ve tünellerin suyla dolduğu kentte insanlar çaresizlik içinde, yöneticilere tepki gösteriyor. Haliliye ilçesinde AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından iki ay önce açılışı yapılan ve büyük hizmet olarak sunulan 150 metre uzunluğundaki Abide Kavşağı’nda insanların içinde olduğu aracı kurtarmaya giden itfaiye erleri de sel sularına kapıldı. Ağzına kadar su dolan tünelde itfaiyecilerle birlikte 6 kişinin mahsur kaldığı belirtiliyor. Çevrede toplanan yurttaşlar, çaresizliğe tepki gösterirken, tünelde çok sayıda araç ve insanın mahsur kaldığını ileri sürüdü. 

Çamurlu suyla dolan tünelde tahliye için hiçbir aracın ve çıkışın olmadığı belirtiliyor. Söz konusu kavşak Urfa ile Antep otoyolunu bir birine bağlıyor. 

HASTANE YOĞUN BAKIMI TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan tarım arazisine yapılan 800 yataklı Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eksi 1’inci katında olan yoğum bakım ünitesini su bastı. Yoğun bakımda bulunan hastalar, il içinde ve çevre illerdeki hastanelere nakledildi.