Roboski Katliamı 106’ncı ayında: Barış içinde yaşamak istiyoruz

Roboski Katliamı 106’ncı ayında: Barış içinde yaşamak istiyoruz
Yayınlama: 28.10.2020

Roboski Katliamı üzerinden 106 ay geçmesine rağmen adaletin sağlanmadığını belirten İHD Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Sevil Turgut, “Barışçıl bir ortamda yaşama hakkımızı, katliamların aydınlatılmasını, adaletin sağlanmasını talep ediyoruz” dedi. 

Roboski İçin Adalet Girişimi, Roboski Katliamı’nın 106’ncı ayı nedeniyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesinde basın toplantısı düzenledi.

İHD Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Sevil Turgut,  katliamın üzerinden 3 bin 227 gün geçtiğini hatırlatarak adaletin henüz sağlanmadığını söyledi. Katliam gecesi yaşananları anımsatan Turgut, “İnsan yaşamının kutsallığı ve dokunulmazlığını sağlamakla yükümlü olan devlet, bu ve benzer katliamlar karşısında hiçbir sorumluluğunu yerine getirmedi/ getirmiyor” diye belirtti. İnsan hakları savunucuların katliamlar karşısında seslerini yükselttiğini dile getiren Turgut, “Bizler katliamlara karşı sesimizi yükseltmeye, adalet talep etmeye devam ettikçe ortaya yeni hak ihlalleri çıkmakta ve yeni katliamlar, zulümler, insanlık dışı uygulamalar yaşatılmaktadır. İnsanlığa karşı işlenmiş olan suçlarda zaman aşımı olmamasına rağmen pek çok dosya zaman aşımı nedeniyle sonlandırılmıştır” diye konuştu. 

‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’ 

Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) vermiş olduğu kararları uygulamadığını vurgulayan Turgut, “Bir ülkenin nasıl yönetildiği, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakınca anlaşılmaktadır” dedi. Turgut, devamında şunları söyledi: “Şimdi yine sınırımızda ve sınır ötesinde savaş tamtamlarının çalınmasına önayak olan bir zihniyeti yaşıyoruz. 6 milyon oy almış bir partinin öncüleri, yerel yöneticileri ve parti yetkilileri sudan sebeplerle tutuklu veya gözaltında. Basın açıklaması yapmak isteyen gençler gözaltına alınıyor. Bu tutumların hepsi, bu ülkede yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzlukların, barışçıl yaşamdan uzaklaşmanın, savaşların yüceltilmesinin sonuçlarıdır. Bizler Roboski Katliamı özelinde bu sonuçlara itiraz ediyoruz ve barışçıl bir ortamda yaşama hakkımızı, katliamların aydınlatılmasını, yüzleşilmesini, adaletin sağlanmasını, gözü yaşlı annelerin acılarının biraz olsun hafifletilmesini talep ediyoruz.” (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.