Saldırgan eve misafir olarak gitmiş: 20 kurşun sıkmış

Saldırgan eve misafir olarak gitmiş: 20 kurşun sıkmış
Yayınlama: 31.07.2021

Konya’daki ırkçı saldırıda katledilen Yaşar Dedeoğulları’nın kuzeni Erol Şan, olaydan önce birlikte olduklarını belirterek, saldırganın eve misafir olarak gittikten sonra aileyi katlettiğini ve 20 kurşun sıktığını söyledi. 

Konya’da dün ırkçı saldırıda katledilen Dedeoğulları ailesinin yakını Erol Şan, saldırganın eve misafir olarak girdikten sonra aile bireylerini kurşun yağmuruna tuttuğunu söyledi. Olay gününe dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Şan, şunları anlattı: “30 yıldır buradayız faşistlerin içerisindeyiz. Burada iki ay önce kavga vardı, yaralandılar. Yaşar abiye ‘evi satalım’ dedim ama ‘kesinlikle evi satmam, onlara baş eğmem’ dedi. Çok büyük bir acı, böyle bir acı yok. Bir aileyi yok etmek dünyada belki üç dört kez olur.

Yaşar abi, çok iyi biriydi, hatta saldırgan eve gittiğinde Yaşar abi ile tokalaşmışlar. Kamerada tespit edilmiş. Ondan sonra Yaşar abinin sol tarafına, kalbine sıkmış, diğerlerinin de kafasına sıkmış. Kızlar da oturup kahve içiyorlarmış. Kahve içerken gidip kızların kafasına sıkmış. Kafalarına toplam 20 kurşun sıkmış.  Bu katliamı neden yaptılar? Yaşar abi ile en son olaydan önce saat 15.30’da beraberdik.  Ayrıldıktan sonra olay oldu, keşke ben de gitseydim onunla. Ama bu insanlar takip edilmiş. Yaşar ve Barış buradaydı eve gittikten 10 dakika sonra olay yaşandı. Belli ki takip edilmişler.”   

YAKIN MESAFEDE 20 KURŞUN

Aile avukatları ise, üstün körü bakmalarına izin verilen otopsi raporunda öldürülen 7 kişiye 20 kurşun sıkıldığını tespit edildiğini kaydetti. Avukatlar, kurşun girişlerinin büyük çoğunluğu kafadan ve boyundan yakın mesafede olduğu bilgisini paylaştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.