Sancar’da Ortak aday açıklaması

Sancar’da Ortak aday açıklaması
Yayınlama: 02.02.2022

Muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarında kendilerini de muhatap almaları gerektiğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Sancar, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, milletvekilliği seçimleri için ‘Üçüncü İttifak’ çalışmalarının bulunduğunu ancak cumhurbaşkanlığı seçimini bütün muhalefet partileriyle belli bir zeminde müzakere etmek istediklerinin altını çizerek “Mutabakat oluşursa muhalefetin ortak aday fikrine açığız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, siyasetteki son gelişmelere ve üçüncü ittifak tartışmalarına ilişkin Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı. Millet İttifakı ile müzakerelere açık olduklarını belirten Sancar, muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasında kendilerini de muhatap almaları gerektiğini söyledi. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın manipülasyon yaptığını ve toplumu gererek muhalefet arasında tartışma çıkarmayı hedeflediğini belirten Sancar, söz konusu çabaların hukuka ve ahlaka aykırı olduğunu söyledi.

Sancar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerine ilişkin de “Kılıçdaroğlu’ndan icraat bekliyoruz” dedi. Partisi hakkındaki kapatma davasına da değinen Sancar, “HDP, seçimlerden önce kapatılsa bile seçimlerin sonucunu belirleyecek gücü ortaya koyma konusunda kararlıdır, pek çok da seçeneğe sahiptir. Kimsenin şüphesi olmasın, bu konuda irademiz de hazırlığımız da imkânlarımız da var” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.