Seccade tartışmasında ev sahibi konuştu: ‘Yapılan tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır’

Seccade tartışmasında ev sahibi konuştu: ‘Yapılan tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır’
Yayınlama: 01.04.2023

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadeye bastığı görüntülerle ilgili tartışmayla ilgili, fotoğrafın çekildiği iftar davetinin ev sahibi olan İstanbul Platformu’ndan açıklama geldi: Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır.

 CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Platformu’nun düzenlediği iftar yemeğinde, seccadeye basılı fotoğrafları üzerinden başlayan tartışmaya ev sahibi kurumdan açıklama geldi.

İstanbul Platformu adına eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu tarafından yapılan açıklamada CHP liderinin hedef alınmasına “Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır” denildi.

“Siyasetin bu kadar acımasız, anlayışsız, birbirini suçlayıcı bir dille yapılması, artık hepimizi ziyadesiyle yormuştur. Bu gerçeği kamuoyu ile paylaşmak da benim görevimdir” denilen açıklama şöyle:

‘KALABALIĞIN MEYDANA GETİRDİĞİ DİKKATSİZLİK’

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam, İstanbul Platformu adına verdiğimiz iftar davetine katıldı.

“Halil İbrahim Sofrası’na ilahiyatçılar, akademisyenler, eski yeni bürokratlar, milletvekilleri ve dostlarımız katıldı.

Sayın Kılıçdaroğlu iftar sonrasında adalet üzerine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Yemeğin ardından, kalabalık bir ortamda (lokanta yöneticisinin odasında) hatıra fotoğrafları çekildi. Kalabalığın meydana getirdiği dikkatsizlik, söz konusu fotoğraflara da yansıdı.

Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır. Siyasetin bu kadar acımasız, anlayışsız, birbirini suçlayıcı bir dille yapılması, artık hepimizi ziyadesiyle yormuştur. Bu gerçeği kamuoyu ile paylaşmak da benim görevimdir.”

KILIÇDAROĞLU ‘ÜZGÜNÜM’ DEMİŞTİ

Tartışmalarla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum.” demişti.