Sedat Peker’in danışmanı Emre Olur tutuklandı

Sedat Peker’in danışmanı Emre Olur tutuklandı
Yayınlama: 21.09.2022

Emre Olur ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklandı.

Suç lideri Sedat Peker’in danışmanı olarak bilinen Emre Olur, tutuklanması talebiyle gönderildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Arnavutluk’ta gözaltına alındıktan sonra Türkiye’ye iade edilen Olur’un İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Olur, buradaki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan Olur, ifadesinin ardından “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

İşlemlerin ardından Olur’un nöbetçi sulh ceza hakimliğince “suç işlemek amacıyla örgüte üye olma” suçundan tutuklanmasına karar verildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Emre Olur’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ve İstanbul Anadolu Başsavcılığı’ndaki ifadesi “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “Suç ve suçluyu övme” suçu kapsamında alındı. Emniyet’te 38 sayfa ifade veren Olur’a çok sayıda soru yöneltildi.

halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, öncelikle İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki Sedat Peker dosyasındaki tüm sanıklar tek tek polis tarafından Emre Olur’a soruldu. Olur’un bu isimleri tanıyıp, tanımadığı bu isimlerin Sedat Peker’le bağlantısının olup olmadığı polisler tarafından öğrenilmeye çalışıldı.

Şarkıcı İsmail Türüt’ün Sedat Peker için yaptığı şarkı da Olur’a soruldu. Polisler, şarkının klibinin kim tarafından çekildiğini öğrenmek istedi.

KENDİSİNE ULAŞAN GAZETECİLERİN İSMİNİ VERDİ

Emre Olur’a sosyal medya yaptığı paylaşımlar ve bu paylaşımlara ilişkin kendisiyle iletişim kuran gazeteciler de soruldu. Olur, kendisiyle iletişim kuran gazetecilerin, gazetecilik faaliyetini yerine getirdiklerini belirterek, kendisine ulaşıp soru soran gazetecilerin isimlerini Emniyet’e verdi.

Ayrıca gözaltına alınırken üzerinden 2 telefon ve 2 SIM kart çıkan Olur, bu duruma ilişkin Emniyet ifadesinde şunları söyledi: “Dubai’de telefon ucuz olduğu için 2 adet yeni telefon aldım. SIM kartlar zaten kullanılmıyor. Kahvaltı yaptığım sırada otelde gözaltına alındım. Daha önceki telefonlarım otel odasında kaldı. Bulabiliyorlarsa gidip alsınlar” dedi.

Sedat Peker ile ilk tanışmasının Flash TV’deki yayınlar nedeniyle Peker’in kendisini araması üzerine olduğunu belirten Olur, “Benim kendisine sempatimden kaynaklı olarak ara ara görüşmelerimiz oldu. Daha sonraki süreçte kendisinin yurtdışına gitmesi üzerine yayımladığı videolar ve tweet’ler sırasında bana kendisine ‘dijital tecrit uygulandığını’ söyleyerek WhatsApp üzerinden bir kısım tweet dizisini atarak kendi hesabımdan yayınlamamı istedi. Geçmişte kendisine olan muhabbetim nedeniyle kıramadım. Bu tweet’leri kendi hesabımdan yayınladım. Peker’in çevresinde olan ve bana sorulan isimlerin bir kısmı koruma ekibinde olan şahıslardır. Bu şahısların bir kısmı ile kısmen irtibatım vardı” dedi. Olur, irtibatlı olduğu isimleri emniyet ifadesinde verdiğini aktardı.

Sedat Peker’in bayramlardaki yardımlarına ilişkin olarak Olur savcılık ifadesinde, “Kendi hesabımdan yayınladığım görselleri yerel ve ulusal basından alarak, kendi hesabımda haber niteliğinde yayınladım. Bunu ilk önce ben yayınlamış değilim. Basında çıkan yayınlardan alıntı yaptım” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker’e ilişkin attığı tweet’lere ilişkin olarak ise Olur, “Tweet’lerimi cahillik neticesinde attığımı kabul ediyorum. Bu tweet atma eylemlerinin suç niteliği olabileceğini değerlendirmediğim için bu şekilde cahilliğimden tweet atmış oldum” diye konuştu.

Olur, son olarak ifadesinde şunları söyledi: “Sedat Peker suç örgütü ile anlattığım bilgilerin dışında başkaca herhangi bir ilgim alakam yoktur. Örgüt adına suç teşkil edecek herhangi bir eylemde bulunmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

NE OLMUŞTU?

Hakkında “tehdit”, “suçu ve suçluyu övmek”, “hakaret”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “basit yaralama”, “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlarından adli makamlarca aranan Olur, Tiran Havalimanı’nda gözaltına alınarak 18 Eylül’de Türkiye’ye getirilmişti.

Olur, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürülmüştü.