Selahattin Demirtaş’tan 1 yıl sonra ilk paylaşım

Selahattin Demirtaş’tan 1 yıl sonra ilk paylaşım
Yayınlama: 29.04.2024

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Amedspor’un şampiyonluğunu kutladı. Demirtaş, bir yıl sonra sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, eşi Başak Demirtaş’ın Diyarbakırlı olmasına da atıfla “Rê ya te vekirî be, bajarê evîna min” dedi.

Hakkındaki AİHM kararlarına rağmen yedi yıldır Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir yılın ardından sosyal medya hesabından ilk kez paylaşım yaptı. Demirtaş, TFF 2. Lig’de şampiyon olan Amedspor’u kutladı.

“Bizi burada ağlattınız be zalımlar 🙂 Hepinizi yürekten kutluyoruz, yolunuz açık olsun” diyen Demirtaş, eşi Başak Demirtaş’ın Diyarbakırlı olmasına da atıfta bulundu. Demirtaş Diyarbakır’a, “Rê ya te vekirî be, bajarê evîna min” (Yolun açık olsun, aşkımın şehri) diye seslendi.

Demirtaş paylaşımına, Amedspor’un şampiyonluk posterini ve Başak Demirtaş’la birlikte Amedspor forması ile çektirdikleri bir fotoğrafı da ekledi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı, son paylaşımını 14-28 Mayıs genel seçimlerinden sonra yapmıştı. 31 Mayıs 2023’teki bu paylaşımda ‘aktif siyaseti bıraktığını’ açıklayan Demirtaş, son röportajını Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a vermişti.