Serêkaniye’de IŞİD bayraklı Fransa protestosu

Serêkaniye’de IŞİD bayraklı Fransa protestosu
Yayınlama: 25.10.2020

Türkiye ve desteklediği paramiliter grupların denetiminde bulunan Serêkaniye’de Fransa karşıtı protesto eyleminde IŞİD bayrakları açıldı. Urfa Valiliği olayı doğruladı.

Türkiye ve Suriye Milli Ordusu adı altında topladığı paramiliter gruplar ile 9 Ekim’de saldırdığı ve denetimine aldığı Kuzey ve Doğu Suriye’nin Serêkaniye kentinde IŞİD bayrakları açıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’u protesto etmek için kentin Cöze Meydanı’nda bir araya gelen silahlı gruplar Fransa aleyhine slogan atarak tepki gösterdi. Eylemde yere çizilen Fransa bayrağı ateşe verildi. Protestolar yapıldığı esnada IŞİD’in bayrakları ile sloganlar atıldı. Urfa Valiliği IŞİD bayrağının açıldığını doğruladı.

Urfa Valiliği açıklamasında şunları belirtti: “25.10.2020 tarihinde, saat 11.30 sıralarında Resulayn İlçe Merkezine bağlı Cöze Meydanında düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü sırasında terör örgütü DAEŞ bayrağı açılması olayıyla ilgili olarak, Resulayn Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında; Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk kuvvetleri tarafından, olayın faili olduğu değerlendirilen bir kişi gözaltına alınmış olup, konuya ilişkin tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.