SOHR: Suriye’de IŞİD üyeleri kaçırdıkları üç kişiden ikisini bıraktı

SOHR: Suriye’de IŞİD üyeleri kaçırdıkları üç kişiden ikisini bıraktı
Yayınlama: 30.07.2023

Suriyeli muhalif örgüt SOHR, IŞİD üyesi olduğu sanılan kişilerin Deyrizor kenti kırsalında kaçırdıkları üç çobandan ikisini serbest bıraktığını duyurdu. İddiaya göre silahlı grup 400 koyunu da çaldı.

Suriye’de Beşar Esad yönetimine muhalif, İngiltere merkezli örgüt Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ülkenin kuzeydoğusundaki Deyrizor şehri kırsalındaki Madan Etiq köyünde, IŞİD üyesi olduğu sanılan kimliği belirsiz silahlı kişilerin ilk önce üç çobanı kaçırdığını, 400 koyunu da çaldığını öne sürdü. Daha sonra açıklama yapan örgüt silahlı grubun iki çobanı bıraktığını ancak çobanların yanında işçi olarak çalışan sivili alıkoymayı sürdürdüğünü açıkladı.

SOHR, makineli silahların olduğu araçla koyun kaçıran IŞİD’lilerin nereye gittiği henüz öğrenilemediğini ancak Suriye hükümeti güçlerinin bölgede teyakkuza geçtiğini kaydetti. Örgüt IŞİD üyesi olduğu sanılan grubun aynı zamanda çobanların koyunlara su vermek için kullandığı traktörü de yaktıklarını duyurmuştu.

Makineli silahların olduğu araçla koyun kaçıran IŞİD’lilerin nereye gittiği henüz öğrenilemezken Suriye rejim güçlerinin bölgede teyakkuza geçtiğini kaydetti. 16 Nisan’da da Deyrizor’un Buqrus ilçesinde IŞİD üyeleri dört kişiyi öldürmüş, iki çobanı kaçırmış ve koyunları da çalmıştı.