Sokakta bırakılan işçilere HDP sahip çıktı

Sokakta bırakılan işçilere HDP sahip çıktı
Yayınlama: 30.04.2021

İstanbul’da kaldıkları gecekonduların yıkılması üzerine 4 gündür sokakta kalan işçilere HDP sahip çıktı.

Çalışmak üzere Ağrı’dan İstanbul’a gelen 28 Kürt işçi, Mecidiyeköy Kuyu Sokak’ta yer alan kaldıkları 11 gecekondunun belediye ekiplerince yıkılması nedeniyle 4 gündür sokakta. Yıkım esnasında ilçe Kaymakamı tarafından işçilere kalabilecekleri yer ayarlanacağı, nakliye ücretleri ile birlikte bir yıllık kiralarının karşılanacağı yönünde verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı.

Yıkımdan kurtarabildikleri eşyalarıyla Mecidiyeköy İlköğretim Okulu’nun bahçesine sığınan işçiler, Kovid-19 salgını dolayısıyla alınan ‘tam kapanma” kararı doğrultusunda sokağa çıkma yasağının başladığı güne burada uyandı.

Uğradıkları binlerce liralık zararın yanı sıra yaşadıkları zorluklara rağmen banka hesaplarına dün akşam yalnızca bin 500’er TL para yatırıldığın belirten işçiler, “sadaka” olarak tanımladıkları bu paraya tepki gösterdi.

Sokakta bırakılan işçilere sahip çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü oldu. Temel ihtiyaçları karşılanan işçiler dün Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’le görüştürüldü.

Valilik ve Kaymakamlık ile görüşmek istemelerine rağmen kapıların yüzlerine kapandığını belirten işçiler, ilk günden beri HDP dışında kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ifade etti. HDP’nin çabaları ile işçilerin memleketlerine dönebilmeleri için araç ayarladı. İşçiler bugün memleketlerine geri dönecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.