Süleymaniye’de bir kadın yüze yakın erkeğin saldırısına uğradı

Süleymaniye’de bir kadın yüze yakın erkeğin saldırısına uğradı
Yayınlama: 31.12.2022

Süleymaniye’de araba ve motosiklet yarışına katılan bir kadın, yüze yakın erkeğin saldırısına uğradı. 

Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kenti Hiwan Mahallesi’nde her yıl düzenlenen araba ve motosiklet yarışına katılmak isteyen bir kadın, yüze yakın erkek tarafından linç edilmek istendi. Kadını yarış yapılacak alandan uzaklaştırmak isteyen yüzlerce erkek, kadına yönelik cinsiyetçi sözlerde bulundu. 

Sanal medyada paylaşıma sokulan görüntülerde, yüze yakın erkek bir kadını kovalıyor, bazı erkekler kadını darp ediyor. Görüntülerde darp anı diğer erkekler tarafından mutlulukla karşılanırken, bazı erkekler de bu anları cep telefonuyla kaydediyor.  

Görüntülerin paylaşılmasının ardından birçok kişi sanal medyada tepki gösterdi. 

SANAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI 

Kurdistan Bölgesi Parlamento Başkanı Rêwas Fayeq, Twitter hesabından saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu ‘adamlar’ vahşi bir şekilde genç bir kadına saldırıyor. Bu genç kadın herkes gibi araba ve motosiklet sergisini ziyaret ediyor. Bu saldırı zihniyetini kıramayan bir toplum ve siyasi iktidar bir an önce ölmeyi hak ediyor” dedi. 

Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid’in eşi Şanaz İbrahim Ehmed de, saldırıyı kınayarak şunları belirtti: “Genç kadına yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kadınlara yönelik saldırılar kabul edilemez. Bu saldırının failleri hukuk önünde hesap vermelidir. Bu saldırılar, kadına yönelik saldırıların savunuculuğudur. Emniyet güçlerinin saldırıyı araştırmasını ve saldırganların cezalandırılmasını umut ediyorum.”

Yine bir çok sanal medya kullanıcı görüntüler karşısında yetkili kurumların ve toplumun sessizliğine tepki gösterdi. 

Süleymaniye Polis Müdürlüğü Sözcüsü Aso Şêx Teha, yaptığı basın açıklamasında saldırıya karışan 7 kişinin gözaltına alındığını, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.