Sur’da Yeşil Sol coşkusu: Valizlerini hazırlıyorlar

Sur’da Yeşil Sol coşkusu: Valizlerini hazırlıyorlar
Yayınlama: 10.04.2023

AMED– Sur’a bağlı Til Elo mahallesinde seçim bürosu açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin, “Biz bürolarımızı açtıkça onlarda valizlerini hazırlamaya başladı. 14 Mayıs’ta bütün saldırıların hesabını soracağız” dedi. 

Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Amed’in Sur ilçesine bağlı Til Elo (Karaçalı) Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslenen büro açılışına partinin İl Eşsözcüleri Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan, il ilçe yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açılış öncesi Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.  

‘VALİZLERİNİ HAZIRLIYORLAR’

Açılış konuşmasını yapan Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Şahin, “Bizler bürolarımızı açtıkça onlar da valizlerini hazırlamaya başladılar. Bu kan emiciler gözyaşından başka bir şey vermedi. Bunların hepsinin hesabını soracağız. Sandığa gittiğimizde Taybet Ana’yı unutmayacağız ve hepsinin hesabını soracağız. Önce belediyelerimizi gasp ettiler, özellikle kültür ve kadın kurumlarını talana açtılar. Bu ceberutlar her şeyi kuruttu ama halkımızın gülüşünü kurutamadı. Kendi topraklarımızda mülteci konumuna düştük. 14 Mayıs’ta haklarımızla mahalle mahalle çalışarak cevap vereceğiz” diye belirtti. 

HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise seçime 33 gün kaldığını belirterek, “14 Mayıs’ta ‘jin, jiyan,azadî’  ile başarıya gideceğiz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlar eşliğinde büro açılışı gerçekleştirildi.