TİP’ten ‘çekiliyor’ iddiasına açıklama: İttifak kolay kurulmadı, ufak hesaplarla dağılmaz

TİP’ten ‘çekiliyor’ iddiasına açıklama: İttifak kolay kurulmadı, ufak hesaplarla dağılmaz
Yayınlama: 16.03.2023

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, TİP’in Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan ayrılacağı iddialarını yalanladı. Ergün, “İttifak kolay kurulmadı ufak hesaplarla da dağılmaz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, TİP’in Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan ayrılacağı iddialarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ergün, ittifakın ‘ufak hesaplarla’ dağılmayacağını yazdı.

İddiaları yalanlayan Ergün, “İttifak kolay kurulmadı ufak hesaplarla da dağılmaz. Daha çok yolumuz, büyük iddialarımız var. El ele vererek bu Saray rejimini tarihin çöplüğüne göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü yazısında TİP’in ittifaktan ayrılabileceğini öne sürmüştü.

Saymaz, “En az 41 şehirde kendi amblem ve adaylarıyla seçime katılma istekleri HDP tarafından geri çevrilirse TİP, ittifaktan ayrılabilir. O durumda TİP, liderleri Erkan Baş ile milletvekilleri Sera Kadıgil, Ahmet Şık ve Barış Atay’ı bağımsız aday göstermeyi düşünüyor” ifadelerine yer vermişti.

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil’in de önceki gün katıldığı bir programda, ittifaklarla ilgili yasal zorunluluklar nedeniyle güçlü oldukları illerin belirlenerek TİP listesinden seçime girilmesinin daha doğru olacağını söylemesi tartışmalara neden olmuştu.