Trump’ın oğlundan ‘topyekûn savaş’ çağrısı

Trump’ın oğlundan ‘topyekûn savaş’ çağrısı
Yayınlama: 06.11.2020

ABD’de oy sayımlarında hile yapıldığı iddia eden Başkan Donald Trump’ın oğlu Trump Jr., Twitter’ın erişime kısıtladığı paylaşımında ‘topyekûn savaş’ çağrısında bulundu.

ABD’de oy sayımı devam ederken Başkan Donald Trump’ın en büyük oğlu Donald Trump Jr., Twitter hesabından babasına ‘topyekûn savaş’ çağrısında bulunarak “Amerika’nın geleceği için en iyisi, Donald Trump’ın tüm hileyi, tüm dolandırıcılığı ortaya çıkarmak için topyekûn bir savaşa girmesi olur” mesajını paylaştı.



TWITTER’DAN UYARI

Trump Jr. mesajına “Bu pisliği temizlemenin ve muz cumhuriyetine benzememenin zamanı geldi” diye de ekledi. Trump Jr.’ın mesajı kısa bir sonra Twitter tarafından ‘yanıltıcı’ olabileceği uyarısıyla gizlendi. Trump Jr. Twitter’daki paylaşımlarında ayrıca Cumhuriyetçilerin de babasına yeteri kadar destek vermemesinden şikayet etti. Ancak Trump ve yakın çevresinin mektupla kullanılan oylara hile karıştığı iddiasına şimdiye kadar bir kanıt sunulmuş değil.

TRUMP TARAFTARLARI SEÇİM GÖREVLİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Trump taraftarları da oyların sayılmaya devam ettiği kentlerde yer yer toplanıyor. Dün gece Phoenix, Detroit ve Philadelphia’da protesto gösterileri düzenlendi. Ancak kalabalıkların oyların sayıldığı merkezlerde toplanmasından seçim görevlilerinin rahatsız olduğu belirtiliyor.

Arizona’da ise Trump yanlılarının düzenlediği gösterilerde silah taşıyan kişiler de olduğu aktarıldı. CNN televizyonuna konuşan Arizona Dışişleri Bakanı Katie Hobbs, seçim görevlilerinin güvenliğinden endişe ettiklerini belirterek protestocuların gecikmeye neden olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.