Türkiye’nin ihracat kısıtlaması getirdiği İsrail’den yanıt

Türkiye’nin ihracat kısıtlaması getirdiği İsrail’den yanıt
Yayınlama: 09.04.2024

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, ülkelerine ihraç edilen kimi ürünlere kısıtlama getiren Türkiye’yi ticari anlaşmalarını tek taraflı şekilde ihlal etmekle suçlayıp, “Benzer şekilde karşılık vereceğiz” dedi.

Ticaret Bakanlığı’nın Filistin’e saldırılarına devam eden İsrail’e yönelik 54 ürün grubunda ihracat kısıtlaması getirmesine İsrail’den ilk yanıt geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ihracatı kısıtlama kararına tepki gösterdi. 

Katz, Türkiye’nin ticari anlaşmalarını “tek taraflı şekilde ihlal ettiğini” söyledi.

İsrail’in de Türkiye’den gelen ürünlere kendi ticari kısıtlamalarını hazırlayacağını açıklayan Katz, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha Hamas’ı desteklemek için Türk halkının ekonomik çıkarlarını feda ettiğini” söyledi ve “Benzer şekilde karşılık vereceğiz” dedi.

Katz, “İsrail’in Türkiye’den ihracatı engellenecek ürünlerin listesinin hazırlanması” ve ABD’deki kuruluşlarla temasa geçilerek, Türkiye’deki yatırımların durdurulması, Türkiye’den ürün ithalatının engellenmesi, Türkiye’ye yaptırım uygulanması gibi girişimlerde bulunacaklarını da belirtti.