Tutuklu Barış Anneleri’ne özgürlük çağrısı

Tutuklu Barış Anneleri’ne özgürlük çağrısı
Yayınlama: 27.03.2023

MARDİN – Mardin Barış Anneleri Meclisi üyeleri, tutuklu Barış Annelerinin tahliye edilmesini istedi.  

Mardin Barış Anneleri Meclisi, İzmir’de Barış Annesi Behiye Yalçın’ın da aralarında olduğu 6 kadının tutuklanması ve tutuklu Barış Annesi Hanse Bulut’un infazının yakılmasına tepki gösterdi. Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde yapılan açıklamalarda, tutuklamalara tepki gösterildi.  

ANNELERE ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Artuklu İlçe Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya Barış Annelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Barış Annesi Besna Günay, savaşa karşı olduklarına işaret ederek, “Biz eşitlik ve insanlığın anneleriyiz. Bu annelerin ellerini kelepçeleyip, cezaevlerine atıyorlar. Bunu kabul etmiyor, kınıyoruz. Biz bu kanın durması için öne çıktık. Annelerin ellerinin kelepçelenerek, hapislere atılmasını istemiyoruz. Tutuklu annelerin de serbest bırakılmasını istiyoruz” çağrısı yaptı. 

HDP Nusaybin İlçe Örgütü binasında yapılan açıklamada konuşan Barış Annesi Perihan Atuğ, “Derhal tutuklanan annelerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Anneler savaş istemiyor, barış için mücadele ediyor. Ne olursa olsun barış istemeye, Barış Anneleri olmaya devam edeceğiz. Derhal annelerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Annelerimizin tutuklanmasını, gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz” diye konuştu. 

Barış Annesi Emine Koç da, tutuklamalar yerine barış taleplerinin yerine getirilmesini istediklerini belirtti.