Tutuklu gazeteci Yılmaz: Özgür günler yakındır

Tutuklu gazeteci Yılmaz: Özgür günler yakındır
Yayınlama: 31.07.2023

ANKARA – Tutuklu gazeteci Sedat Yılmaz, meslektaşlarının gözaltına alınmasına dair gönderdiği mesajda, “Dayanışmayla, özgür günler yakındır” diye kaydetti. 

Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz, savcı ve hakim eşinin tayini ile ilgili yapılan paylaşımlar gerekçesiyle gazetecilere yönelik başlatılan soruşturmalara gönderdiği mesajla tepki gösterdi. 

Yılmaz, gönderdiği mesajda, “Sevgili meslektaşlarım, cesur duruşunuz ve gazeteciliğe bağlılığınızı kutluyorum. Bu yüzden karşılaştığınız şiddeti kınıyor ve sizlere geçmiş olsun diyorum. Dayanışmayla, özgür günler yakındır. Sevgi ve selamlarımla” ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 25 Temmuz’da Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan ile T24 editörü Sibel Yükler, Bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındı. Gazeteciler, Amed’te 18 gazetecinin iddianamesini hazırlayan savcı ile davaya bakan heyet üyesi eşinin görev yerlerinin değiştirilmesine dair haberi twitter hesapları üzerinden paylaştıkları için gözaltına alındı. Gazetecilere, “Kamu görevlisini hedef göstermek” suçlaması yöneltildi. 

Gazetecilerden Fırat Can Arslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer gazeteciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.