Tutuklu Memiş’in ailesi: 10 gündür haber alamıyoruz

Tutuklu Memiş’in ailesi: 10 gündür haber alamıyoruz
Yayınlama: 28.04.2022

Diyarbakır’dan Tekirdağ Cezaevi’ne sevk edilen Sezai Memiş’ten 10 gündür haber alınamıyor.

Diyarbakır Yüksek Güvenlikli F Tipi 2 Nolu Cezaevi’nden 19 Nisan’da Tekirdağ Cezaevi’ne sevk edilen Sezai Memiş’in ailesi 10 gündür haber alamadıklarını belirtti. Memiş’in babası Halil Memiş, oğluyla en son 18 Nisan’da telefonla konuştuğunu ve bir daha konuşamadığını söyledi. Cezaevini birçok kez aradıklarını ancak 10’uncu gününde cezaevi idaresinin Sezai Memiş’in Tekirdağ Cezaevi’ne getirildiğini kendilerine aktardığını ifade eden Memiş, 10 gündür çocuklarıyla konuşmadıkları için durumunun ne olduğunu, kesin olarak Tekirdağ’da da olup olmadığından da emin olmadıklarını söyledi.

Oğlunun 4 yıldır cezaevinde olduğunu kaydeden Memiş, “Oğlumun devlet tarafından kaybettirilmesinden korkuyorum. Sezai, daha önce Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalıyordu, oradan Diyarbakır F Tipi 2 Nolu Cezaevi’ne sürgün edildi. Tutuklular karşı her zaman ağır baskılar vardı. Oğlumdan günlerdir haber alamıyorum. Tutuklular sürgün edildiğinde ailelere haber verilmiyor. Pazartesi telefonda konuştuk, Salı günü görüşene gidecektik. Ancak Salı günü (19 Nisan) Sezai Memiş’in Tekirdağ Cezaevi’ne sevk edildiğini söylediler. O günden beri oğlumla hiç konuşmadım” diye konuştu.

‘NE OLDU BİLMİYORUM’

Tutuklulara yönelik baskı ve şiddete dikkati çeken Memiş, “Tutuklular sürgün edildiğinde işkenceye maruz kalıyor, hastaneye götürüldüklerinde kıyafetlerini çıkarıyorlar, ağızlarının içleri aranıyor. Tutuklular bunu kabul etmediğinde işkence ve tacize uğruyor. Görüşmeye gittiğimizde benzer uygulamalar bizlere de yapılıyor. Yapılanlar arama değil, tacizdir. Ekonomik olarak bizi zorlamak için çocuklarımızı uzak yerlere sürgün ediyorlar. Oğlumun başına ne geldiğini bilmiyorum, kaybettirilmesinden korkuyorum” dedi.

‘KABUL ETMİYORUZ’

İmralı’da derinleşen tecridin her yere sirayet ettiğini vurgulayan Memiş, şöyle devam etti: “AKP-MHP, ‘çocuklarınıza hakaret ve işkence edeceğiz’ diyor. Bunu kabul etmiyoruz. Tutuklulara kötü muamele yapılıyor. Sadece Diyarbakır’da değil, tüm cezaevlerinde durum aynıdır. Çocuklarımız ne yaptı? Hırsızlık yapmadılar, dillerini ve haklarını savundular. Devletin amacı Kürt halkını yok etmektir. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamazlar.”

‘OĞLUM SUÇSUZ’

Oğluna “gizli tanık” beyanlarıyla 40 yıl hapis cezası verildiğini anlatan Memiş, şunları söyledi: “Oğlum suçsuz ve hiçbir gerekçe olmadan onu tutukladılar. ‘gizli tanık’ daha beyanlarını değiştirip, polisle oturduğunu ve polisin bu Memiş üzerinde ifade vermesini istediğini anlattı. Ancak buna rağmen oğluma 40 yıl hapis cezası verildi. Verilen ceza Yargıtay’da bozuldu ve dava hala devam ediyor.”

ADALET BAKANI’NA TEPKİ

Adalet Bakanı’nın “Cezaevlerinde baskı ve işkence yoktur” sözlerine tepki gösteren Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet Bakanı’na göre cezaevlerinde her şey yolunda. Cezaevlerinde neler yaşandığını Adalet Bakanı gelsin kendisi görsün. Çocuklarımıza baskı uygulanıyor. Aileler olarak pes etmeyeceğiz Adalet Bakanı’nın oğlumun sınır dışı edilmesine ilişkin bize bilgi vermeme hakkı yok. Tutuklulara herkes destek olmalı. Cezaevlerinde işkence var. Tutsakları desteklemek için geç değil.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.