Tutuklular için 1 milyon hedefiyle imza kampanyası başlatılıyor

Tutuklular için 1 milyon hedefiyle imza kampanyası başlatılıyor
Yayınlama: 30.03.2020

Yasalarda eşit infaz düzenlenmesi yapılmasını talep eden MED TUHAD-FED, siyasi parti, sivil toplum ve emek örgütlerinin desteğiyle imza kampanyası başlatıyor.

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) koronavirüsün (Kovid-19) salgınının cezaevlerinde tehlikeli bir aşamaya gelmesi üzerine imza kampanyası başlatıyor. Siyasi partiler, sivil toplum ve emek örgütlerinin bulunduğu 39 kurum ve kuruluşun içinde yer aldığı kampanyayla bir milyon imzanın toplanması hedefleniyor.

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Mehmet Temizyüz, dünyadaki büyük salgın için yasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, salgının herkese ırk ve cins ayrımı yapmadan bulaştığını hatırlattı. Temizyüz, bu yüzden yasada herkes için eşit düzenlemeler yapılması gerektiğini, ancak bir ayrımın söz konusu olduğunu vurguladı. Dışarıda tedbir alınmasına rağmen hastalığın giderek yaygınlaştığına dikkati çeken Temizyüz, “Bu şartlar altında acaba cezaevlerinde önüne geçebilecekler mi?” diye sordu. Kaygınların gün geçtikçe arttığını dile getiren Temizyüz, toplumun çıkardığı sesin cezaevlerindeki tutukluların ölmemesine yönelik olduğunu ifade etti.

HEDEF BİR MİLYON İMZA

Temizyüz, MED TUHAD-FED olarak eşit yasa düzenlemeleri yapılması için sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve emek örgütleriyle görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Yapılan görüşmelerde ailelerin talepleri doğrultusunda imza kampanyası başlatmak için karar aldıklarını kaydeden Temizyüz, “Kampanyanın içeriği eşit infaz düzenlenmesi talebidir. Bir milyon imza toplamayı hedefliyoruz. Kampanyaya siyasi partiler, sivil toplum ve emek örgütleri destek verdi. Kampanyanın formatını tamamladıktan sonra kamuoyuna duyuracağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.