Twitter’dan yeni karar: Tik yoksa hesap koruma yok

Twitter’dan yeni karar: Tik yoksa hesap koruma yok
Yayınlama: 19.02.2023

Twitter, Blue abonelik satın almayan kullanıcılarının SMS ile iki aşamalı doğrulama yapmasını engelleme kararı aldı: Yeni süreç 19 Mart’ta başlayacak.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter, yeni güvenlik politikasına geçiş için ilk adımı attı. ABD’li iş insanı Elon Musk’ın platformu satın almasının ardından yaptığı değişikliklerle gündeme gelen Twitter, siteyi ücretsiz kullanan kişilere SMS ile iki aşamalı doğrulama imkanı vermeyecek.

Kullanıcıların ana sayfasında çıkan uyarıda, 19 Mart tarihine kadar Twitter Blue üyesi olmayan kişilerin SMS ile hesap korumasından faydalanamayacağı deklare edildi. Bu kararın amacının Twitter Blue’yu kullanmaya teşvik etmek ve SMS ücretlerinden tasarruf etmek amaçlı olduğu düşünülüyor.

TEK ÇARE ÜCRETLİ ÜYELİK

Uyarıda, hesaba erişimi kaybetmemek için Twitter Blue’ya abone olunması gerektiği belirtildi. 

Musk, YouTuber Marques Brownlee’nin olaya tepki göstermesinin ardından “Twitter telefon operatörleri tarafından oluşturulan sahte sms doğrulamalarıyla her yıl 60 milyon dolardan fazla dolandırılıyordu” açıklamasını yaptı. Musk açıklamasında esprili bir şekilde yüzde 10 dolandırılma payını kabul ettiğini ve Twitter’ı yüzde 10’dan fazla dolandırmaya çalışan 390 telefon firmasıyla ortaklıklarını sonlandırdığını belirtti.