Uca: AKP’nin gidişi 2023’ten önce olacak

Uca: AKP’nin gidişi 2023’ten önce olacak
Yayınlama: 11.04.2021

BATMAN – HDP Kozluk İlçe Örgütü’nün kongresinde konuşan milletvekilli Feleknas Uca, AKP’nin gidici olduğunu belirterek, “Ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler. Bu gidişleri 2023’ten önce olacak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kozluk İlçe Örgütü, 3’üncü Olağan Kongresi’ni ilçede bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongreye, HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Necdet İpekyüz, Mehmet Rüştü Tiryaki, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, Kozluk ile Bekirhan Belde Belediye Eşbaşkanları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile TJA ve HDP Batman İl Örgütü yöneticileri katıldı. Kongrenin yapıldığı salona, “Genç başladık, genç başaracağız”, “HDP halktır halk burada”, “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz” ve “Tecridi kıracağız faşizmi yıkacağız” pankartları asıldı.

Burada bir konuşma yapan HDP’li vekil Feleknas Uca, kayyım atama tehdidi nedeniyle AKP’ye katılan Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren’i eleştirerek, gereken cevabı kongre salonunda bulunanların verdiğini söyledi. Konuşmasının devamında Türkiye’nin yayılma siyasetine işaret eden Uca, “Bunu yaparken Kürtlerin bulunduğu topraklara yöneliyorlar. Lozan ile Kürt halkını bitirmeye çalışanlar ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler. Bu gidişleri 2023’ten önce olacak” ifadelerini kullandı.

NEWROZ ALANLARI CEVAP OLDU

Kürt halkına yönelik baskılara dikkati çeken Uca, “Kürtlerin bitişini izlemek isteyenler gözlerini Newroz alanına çevirdi. Ancak alanlara akan milyonlar onlara bunun mümkün olamayacağını gösterdi. Büyük bedelerle bu günlere geldik. Bu yolda yaşamını yitirenlerin bize bıraktığı bir miras var. O mirasa sahip çıkacağız” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine de değinen Uca, “AB’nin içinde yer alan 46 devlet bunun iptal edilmesine tepki gösterdi. Kadınlar alanlara çıktı. Sözleşme’nin iptali değil uygulanmasını istediler. Ancak iktidar bunlara gözlerini kapattı” diye belirtti.

ÖZGÜRLÜK ZAMANI

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması istemiyle cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eylemlerine değinen Uca, “Halkların özgürlüğü için direnenler cezaevlerinde bedenlerini açlığa yatırmış durumda. Bu direnişi gösterenlere bizim de özgürlük sağlamamız lazım. İçerdeki direnişi dışarıya taşırmamız lazım. Sayın Öcalan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Ancak telefon yarıda kesildi. Öcalan avukatları ile görüşmek istedi. Bu görüşmeyi kabul etmedi. Öcalan’a özgürlüğü sağlamanın zamanı. Hep birlikte bu özgürlüğü sağlayalım” çağrısı yaptı.

KAYYIMLAR

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Mehmet Demir de yaptığı konuşmada, şöyle dedi: “Yolsuzlukları ortada. HDP’li belediyelere atanan kayyımların nasıl milyonları çaldığını, o milyonları nasıl peşkeş çektiğini görüyoruz. Bunun için halkın iradesini gasp ettiler. Yolsuzluk, dil, kültür ve sanat soykırımı için gasp edildi. Ancak bu halk sürekli onlara cevap oluyor. Kendi iradelerine sahip çıkıyor.”

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde HDP Kozluk İlçe Eşbaşkanlığına Ömer Emen ile Berjin Altan seçildi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.