Uca: Silopi ve Paris katlimlarının adresi Ankara’dır

Uca: Silopi ve Paris katlimlarının adresi Ankara’dır
Yayınlama: 07.01.2022

2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan ile 2016’da Silopi’de katledilen Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ın anmasında konuşan HDP Batma Milletvekilli Feleknas Uca, katliamların adresinin Ankara olduğunu belirterek, kadınların katledilmesinden özgür kadın kimliğinin hedef alındığını söyledi.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri, Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile 4 Ocak 2016 tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesinde katledilen Kürt kadın siyasetçiler, Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ı andı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü binasında gerçekleşen anmaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Barış Anneleri Meclisi üyeleri de katıldı. Masa üzerine 6 kadının fotoğrafları ile mum ve çiçek bırakıldı.

‘KATLİAMLARIN ADRESİ ANKARA’DIR’

Daha sonra şiir dinletisine geçilirken, 6 kadının mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Burada konuşan HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, 6 kadının verdiği mücadeleye değinen Uca, “Sakine Cansız’ı direniş ve mücadelesi ile tanıyoruz. Verdiği mücadelenin büyüklüğü Kürt halkı içindi. Emeği ve direnişi ile özgür kadın kimliğinin oluşmasında öncü rolü oynadı. Çözüm süreci devam ederken Sakine ve arkadaşları katledildi. Bu sürecin bitirilmesi ise Silopi de 3 kadının katledilmesi oldu. Paris ve Silopi katliamının failleri aynı. Adres Ankara’dır” diye konuştu.

ÖZGÜR KADIN KİMLİĞİ

Uca 6 kadının katledilmesinden özgür kadın kimliğinin hedef alındığını belirterek, “Özgür kadın kimliğinden korkanlar bu kimliği oluşturma hedefinde olan 6 kadının katletti. Kadınların güçlü olmasından korkanlar korkça saldırıp onları katletti. Mücadele arkadaşları olarak onların verdiği mücadeleye denk bir mücadele sürdürüp anılarını yaşatacağız. Bir kez daha katliamı kınıyoruz. Katliamın emrini verenler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak. Ama biz özgür kadın kimliğini ulaştırma hedefine ulaşacağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından anma programı alkış ve zılgıt eşliğinde söylenen “Jin jiyan azadî” sloganı ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.