Van’da Newroz ateşi yarın yakılacak

Van’da Newroz ateşi yarın yakılacak
Yayınlama: 16.03.2024

Van’da Newroz ateşi, yarın yüzbinlerin katılımıyla tarihi kalenin eteklerinde yakılacak. DEM Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ile DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, herkesi Newroz alanını doldurmaya davet etti. 

Bu yıl, “Rabe dema azadî û sekeftinê ye” şiarıyla gerçekleştirilecek Newroz, yarın tarihi Wan Kalesi eteklerinde kutlanacak. Yüzbinlerce kişinin katılması beklenen Newroz kutlaması, saat 10.00’da başlayacak. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın katılacağı kutlamada, sanatçılar Faraz Sine, Suavi, Koma Aryen ve Helîmê Omerî sahne alacak.

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, Newroz kutlaması için katılım çağrısında bulundu. Newroz alanında incelemelerde bulunan Sayyiğit ve Dilekçi, Newroz’da güçlü bir cevap vereceklerini söyledi. 

‘MODERN DEHAQLARIN DÜZENİNE SON VERMEK İÇİN…’

Newroz’un Kürtler açısından önemli olduğunu söyleyen Sayyiğit, 2024 yılı Newrozunun Kürtler ve dostları bakımından farklı bir önemde olduğunu vurguladı. Bu seneki Newrozu seçim çalışmalarıyla karşıladıklarına dikkat çeken Sayyiğit, “31 Mart’ta gerçekleştirilecek seçimin hazırlıkları son hız devam ediyor. Bu yoğunluğumuzu hem seçim hem de Newroz çalışmalarına verdik. Büyükşehir belediye eşbaşkan adaylarımız, il eşbaşkanlarımız ve yöneticilerimizle birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik. Esnaflarımızı ziyaret ederken hem onlarla kısa diyaloglar geliştiriyoruz hem dokunmaya çalışıyoruz hem de Newroza katılım çağrısı yapıyoruz. Biz Wan halkı olarak, Newroz alanını milyonlarla doldurmaya çalışıyoruz ve bu açıdan halkımızın da hazır olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Van halkını yarın gerçekleştirilecek Newroz’a davet eden Sayyiğit, “Wan’da yaşayan herkesi modern Dehaqların düzenine son vermek için Newroz alanını doldurmaya, Newroz halayına omuz omuza durmaya davet ediyoruz” dedi. 

NEWROZUN ÖNEMİ

DEM Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi ise, yarın saat 10.00’da büyük bir coşkuyla kutlanacak Newroz hazırlıklarının sonuna geldiklerini aktararak, “Rengimizle, coşkumuzla Newroza katılalım” çağrısında bulundu. Newroz’un barışa vesile olması dileğinde bulunan Dilekçi, “Newroz’un önemi çok büyük. Önemli bir sürece giriyoruz. Sisteme güçlü bir cevap vermemiz için, bu Newroz  güçlü şekilde katılmamız çok önemli” şeklinde konuştu.