Virüs ile ilgili bilgi veren tutuklulara ceza

Virüs ile ilgili bilgi veren tutuklulara ceza
Yayınlama: 14.04.2020

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran 4 Nolu Cezaevi’nde bulunan tutukluların salgınla ilgili bilgi verdiği için tutuklulara disiplin cezası verildi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran 4 Nolu T Tipi Cezaevi’nde idarenin koronavirüs salgınına karşı önlem almadığını aileleri aracılığıyla kamuoyuna duyuran tutuklulara disiplin cezası verildi.  

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Roni Yavuz, haftalık telefon görüşmesinde babası Ramazan Yavuz’a karşılaştıkları hak ihlallerini aktardı. Yavuz’un babasıyla yaptığı görüşmede şunları aktardı: “Biz size cezaevinde koronavirüse karşı önlem alınmadığını aktardık. Bu yüzden cezaevi idaresi 4 No’lu T Tipi’nde bulunan siyasi tutuklulara ‘kamuoyuna bilgi paylaşıldığı gerekçesiyle’ görüş yasağı cezası verdi. Şuan virüsten dolayı görüş yasakları var fakat cezaevi idaresi bize ‘Yasak bittikten sonra bu ceza uygulanacak’ dedi. Bir de haftada iki defa 10 dakikalık telefon görüş hakkımız haftada 1 defa 20 dakika olacağı söylendi. Yine sıklıkla koğuş aramaları yapılıyor ve gardiyanların elinde eldiven ve yüzlerinde maske yok. Bizi arama yaparken eldiven takmadan bize temasta bulunuyorlar. Haftada bir defa ise yardım bardak çamaşır suyu veriliyor. Koğuşlarda dezenfekte işlemi üstün kötü yapılıyor.”  

SORUMLUSU BAKANLIK 

Baba Ramazan Yavuz da böylesi bir süreçte tutukluların büyük bir risk içinde olduklarına işaret etti. Tutuklulara virüs bulaşması durumunda önlem almayan Adalet Bakanlığı’nın sorumlu olacağını söyleyen Yavu, “Tüm siyasi tutuklular serbest bırakılsın” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.