Yeşil Sol Parti adayı Kabaiş: Adana’yı Avrupa’nın çöpü yaptırmayacağız

Yeşil Sol Parti adayı Kabaiş: Adana’yı Avrupa’nın çöpü yaptırmayacağız
Yayınlama: 23.04.2023

ADANA – Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Ferhat Kabaiş, kentin ekolojik, ekonomik ve gençlerin uyuşturucu bağımlılığı sorununa karşı mücadele edeceklerini belirterek, “Adana’nın Avrupa’nın çöp merkezi olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel seçimler için çalışmalarına devam ediyor. Yeşil Sol Parti’nin iddialı olduğu kentlerden Adana’da, milletvekili adaylarından biri de Ferhat Kabaiş. 

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın danışmanlığını yapan Kabaiş, 2002’de Diyarbakır’da öğretmenlik yaptı. 20 yıllık eğitim emekçisi olan ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ardından HDP’de grup danışmanı olarak görev yapan Kabaiş, Yeşil Sol Parti ile Adana’nın ekolojik ve ekonomik sorunlarını çözeceklerini belirtti. 

‘KENTİN ÇÖP MERKEZİ OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Adana’nın mevcut ekolojik sorunlarına değinen Kabaiş, kentte 2 termik santralin olduğunu, aynı zamanda Avrupa’nın çöp merkezi haline getirilerek, verimli topraklara zarar verildiğini söyledi. Kabaiş, “Biz inanıyoruz ki Adana halkıyla birlikte kentin Avrupa’nın çöp merkezi olmasına izin vermeyeceğiz. Bu tesislerin kapatılması ve ıslah edilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE 

Gençlerin oylarına talip olduklarını ve gençlerin sorunlarına somut öneriler sunan tek partinin Yeşil Sol Parti olduğunu vurgulayan Kabaiş, kentin işsiz ve yoksulluk nedeniyle göç veren bir şehre dönüştüğüne dikkat çekti. Kabaiş, Çukurova’nın verimli topraklarında yer alan Adana halkının yoksul olduğunu belirterek, kentin uyuşturucu kullanımında da ilk sıralarda yer aldığını ifade etti. Kabaiş, gençlerin kendilerine uyuşturucu ile mücadelede sesleri olmasını istediğini ve uyuşturucuya karşı mücadeleyi hem sokakta, hem de Meclis’te yürüteceklerini dile getiren Kabaiş, Meclis’te gençlerle birlikte sorunları çözeceklerini dile getirdi.  

‘SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM’

Seçim günü sandık güvenliğinin sağlanması için çalışacaklarını ifade eden Kabaiş, “O gece Türkiye’deki bütün sandıklar Yeşil Sol’un kurduğu sisteme akacak ve sistem üzerinde görülecek. Biz inanıyoruz ki eğer sandıklardan bilgiler gelirse herhangi bir sandık hilesi yapamayacaklardır. Buna da cesaret edemeyeceklerdir diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Hedeflerinin, bir önceki seçimde çıkarılan iki milletvekili sayısını dörde yükseltmek olduğunu ifade eden Kabaiş, kentte yaptıkları çalışmalarda halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını dile getirdi.  Adana’da, Yeşil Sol Parti’ye farklı kesimlerden ciddi bir destek olduğuna tanık olduklarını aktaran Kabaiş, “Eğer Meclis’te güçlü olursak inanıyoruz ki bağımsız ve tarafsız yargı için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.