Yeşil Sol Parti, Aydın’da iki vekilde iddialı

Yeşil Sol Parti, Aydın’da iki vekilde iddialı
Yayınlama: 16.04.2023

Yeşil Sol Parti Aydın İl Eşsözcüsü Celal Gümüş, kentin en önemli sorunlarının başında gelen ekolojik talana karşı verilen mücadeleyi Meclis’e taşıyacak 2 vekil çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimler için 81 kentte “Birlikte değiştireceğiz” ve “Dîsa em” şiarıyla çalışmalarını sürdürüyor. İktidarın değiştirmenin yanı sıra meclise 100 milletvekili göndermeyi hedefleyen Yeşil Sol Parti, Aydın’dan da iki vekil çıkarmak için çalışma yürütüyor.

Aydın’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile girilen 2018 genel seçimlerinde 68 bin 541 oy alınırken, ittifak sisteminden kaynaklı kentte vekil çıkarılamadı. Yaklaşık 850 bin seçmenin bulunduğu kentte bu seçimlerde AKP 4, CHP 3, İYİ Parti ise 1 vekil çıkarmıştı. Yeşil Sol Parti ile girilen seçimlerde 2018 seçimlerinin üstüne çıkmak hedeflenirken kentten 2 vekil çıkarmak için yoğun bir çalışma sürüyor.

Yeşil Sol Parti’nin listesinin ilk sırasında HDP Sözcüsü Ebru Günay bulunken, Rojin Tanhan Doğan, Sinan Çakmakçı, Mediha Ayhan, Abdurrahman Saran, Zerrin Alpaslan ve Muharrem Şenol diğer milletvekili adayları.

‘2 VEKİL ÇIKARACAĞIZ’

Yeşil Sol Parti Aydın İl Eşsözcüsü Celal Gümüş 2018 seçimlerinde 3 bin oy ile vekil çıkarmayı kaçırdıklarını hatırlatarak, “Bu yıl Aydın’da Yeşil Sol Parti, olarak birinci milletvekilimizi garanti olarak çıkartıyoruz, 2’nci milletvekilimizi de çıkarmayı planlıyoruz. Aydın’daki nüfus artışı ve yeni gençlerin oy kullanması, Emek ve Demokrasi ittifakının getirileri olacak ve var olan iktidarın hışmına uğrayıp bize dönecek olanlar var, bundan ötürü 80 bin oyu Aydın’da alacağız” diye belirtti.

EKOLOJİ, EMEK, KİMLİK

Aydın’ın en önemli sorununun kentin her yerini saran Jeotermal Enerji Santrali (JES) projeleri olduğunun altını çizen Gümüş, kentte bulunan 270 santralle toprak, hava ve suların kirlendiğini söyledi. Parti olarak yıllardır ekoloji mücadelesinin yanı sıra emek ve kimlik mücadelesini de sürdürdüklerini vurgulayan Gümüş, “Öte yandan Aydın’da Menderes Nehri kirliliği de var bundan ötürü ekolojistlerin oyunu alacak bir partiyiz. Bugün halkımızın büyük bir çoğunluğu ülkenin ekonomik gidişatından memnun değil. Çiftçi, esnaf, emekli, geniş halk kesimi bu gidişten memnun ve alternatif parti olarak bize destek verecekler” ifadelerini kullandı.