Yeşil Sol Parti’den Hatay’da halk ziyaretleri

Yeşil Sol Parti’den Hatay’da halk ziyaretleri
Yayınlama: 31.03.2023

HATAY- Depremde ençok yıkımın yaşandığı Hatay’da depremzelerle bir araya gelen Yeşil Sol Parti üyeleri, iktidardan hesap sormak için 14 Mayıs’ı hedef gösterdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile seçime girecek olan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri depremde en çok hasar gören Hatay’ın Defne ve Antakya merkez ilçelerinde halk buluşmaları gerçekleştirdi.

‘ACILARI BİRLİKLTE AZALTACAĞIZ’

İlk olarak Defne ilçesine bağlı Çekmece Mahallesi’nde halkla bir araya gelen Yeşil Sol Partililer, halka geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Buradaki halk buluşmasında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, deprem sürecinde iktidarın başarısızlıklarını anlattı. Acıların ancak birliktelikle azalabileceğini söyleyen Nalbant, bu iktidarın toplumun acılarını istismar edecek kadar insanlıktan çıktığını söyledi.

14 MAYIS HESAP SORMA GÜNÜ OLACAK’

Seçimlere Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile gireceklerini belirten Nalbant, “Bu seçim bizler açısından iktidardan hesap sorma seçimidir” diye konuştu. Mecliste güçlü bir temsil hakkını çıkararak bu hesabı soracaklarını belirten Nalbant, “Bu hesabı soracağımızdan zerre kadar şüpheniz olmasın. 14 Mayıs’ı hesap sormak olarak anlamlandırıyoruz. Mutlak süratle başaracağız. AKP iktidarının 21 yılda bu ülkeyi nasıl pervasızca yönettiğini hep birlikte sonlandıracağız” diye konuştu.

‘KARANLIKLARI BİRLİKTE AYDINLATACAĞIZ’

Milletvekillerinde HDP amblemine benzeyen Yeşil Sol Parti amblemine oy verilmesi çağrısında bulunan Nalbant, “Bizlere güçlü destek vermenizi istiyoruz. Hep birlikte bu karanlığı aydınlatarak, yarınların Türkiye’sini inşa edeceğimize can-ı gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

Ardından Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’nde de halkla buluşan partililer, iktidarın sorunlar yumağına döndüğünü söyleyerek seçimlerde Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesini istedi.

Toplantıda halka müşahit olunması çağrısında da bulunan Nalbant, iktidarın sandık hilelerine karşı oyların korunması çağrısında bulundu.