Yunanistan’da 6 Türkiyeli öldürüldü: Mafya hesaplaşması mı?

Yunanistan’da 6 Türkiyeli öldürüldü: Mafya hesaplaşması mı?
Yayınlama: 12.09.2023

Yunanistan’da Atina’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki bir kasabada Türkiyeli olduğu açıklanan altı kişi araçlarının içinde ve yanında dün akşam ölü bulundu. Yunan polisinin konuyla ilgili soruşturması sürüyor.

Yunanistan’da polis başkent Atina’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Doğu Attika bölgesinin sahil kasabası Artemida’da altı kişinin ölümüne neden olan çete tarzı silahlı saldırıyı soruşturmaya devam ediyor.

Yunanistan Kathimerini gazetesinin haberine göre, daha önce basına yansıdığı gibi Arnavut değil Türkiyeli oldukları düşünülen altı kişi, pazartesi akşamı saat 18.30 sularında Almanya plakalı mavi bir araçla seyir halindeyken ıssız bir çıkmaz sokakta vurularak öldürüldü. Kurbanlardan beşi aracın içinde, sürücü olduğu düşünülen altıncısı ise aracın dışında ölü bulundu.

YUNAN MAKAMLARI INTERPOL’DEN YARDIM İSTEDİ

Gazetey göre kimlikleri henüz resmi olarak belirlenemeyen altı kişiden hiçbirinin Yunanistan’da sabıka kaydı bulunmazken, hiçbirinin silahlı olmaması da potansiyel olarak önemli olarak değerlendiriliyor. Pazartesi gününden bu yana olayın nasıl geliştiğine ve faillerin kimliğine işaret eden kanıtlar bulmak için olay yerini araştıran adli tıp müfettişleri, bir tabancadan çıkan 20’den fazla mermi kovanı topladı. Yunan makamları ayrıca Interpol’den yardım talebinde bulundu ve araç plakalarını tespit etmek için Alman meslektaşlarıyla birlikte çalışıyor. Bu arada müfettişler, bazı tanıkların koyu renkli bir araba ve bir motosikletin karıştığını söylediği saldırının faillerine götürecek ipuçlarını bulma umuduyla daha geniş bir alandaki güvenlik kamerası görüntülerini topluyor.

ÖLÜ BULUNAN TÜRKİYELİLERİN ARAÇ PLAKASI SAHTE

Yunanistan Ta Nea gazetesi ise ilgili haberinde ölü bulunan Türkiyelilerin Fransız kimliklerine sahip olduğunu belirterek “muhtemelen failler tarafından kurulan bir pusuya ya da ölüm randevusuna kurban gittiler” yorumunu yaptı. Gazete ayrıca ölen altı kişinin bulunduğu aracın Alman plakasının sahte olduğunu yazdı.