KESK Batman Şubeler Platformu  Yılmaz Güney Parkı’nda bir araya gelerek  yapılan zamları basın açıklamasıyla protesto   etti. Yapılan açıklamada “Geçinemiyoruz, emekten halktan yana bütçe istiyoruz” pankartı açıldı.

Büro Emekçiler Sendikası (BES) Batman Şubesi Başkanı Zekeriya Özdil okuduğu basın açıklamasında ‘’Yılın daha ilk ayında elektiriğe, doğalgaza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şokunu atlatmadan her yanımız adeta zam kasırgası ile sarıldı. Her alışverişte cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz küçüldükçe küçülüyor.  TÜİK rakamları bile son 19 yılın en yüksek enflasyonunu gösteriyor. Ancak çarşıya, pazara, mutfağa yansıyan zamlar yaşadığımız hayat pahalılığının TÜİK enflasyon en az iki katı olduğunu gösteriyor” dedi.

‘Artık Yeter Diyoruz!’

“Gittikçe ağırlaşan bu karanlık koşullarda bırakalım altı ay sonrasını yarın nasıl bir ülkeye uyanacağımızı bilmiyoruz. Bu karanlık tabloda geçinemiyoruz. Nefes alamıyoruz. Üstümüze çöken bu karanlıktan tek çıkış yolumuz hangi sendikanın üyesi olursak olalım yetkinin asıl sahipleri olarak bir araya gelmemizden ortak mücadeleyi yükseltmemizden geçiyor.” söyleyen Özdil açıklamanın ardından bordrolarını yakarak basın açıklamasını sonlandırdı.