Zeytinliklere iş makinalarıyla girildi 

Zeytinliklere iş makinalarıyla girildi 
Yayınlama: 31.07.2023

HATAY – Antakya’da zeytinlik alanda TOKİ yapımına karşı direnişini sürdüren köylülerin tarlalarına iş makinalar girdi. İş makinalarına engel olmaya çalışan köylülere, polis ve jandarma saldırdı. 

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Dikmece Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) zeytinlikler ve tarım arazilerine kalıcı konut yapma planına tepkiler büyüyor. Kamulaştırma ve istimlak kararına karşı arazi ve zeytinliklerinden vazgeçmeyen köylüler, arazilerinin başında nöbet eylemi başlattı. Köylülerin nöbeti sürerken, sabah saatlerinde iş makinaları polis, jandarma ve TOMA’lar eşliğinde tarım arazilerine girdi. Araziye çıkan yolları kapatan jandarma ekipleri, köylülerin geçişini engellemeye çalıştı. Köylüler ise nehirden geçerek arazilerine ulaştı ancak önleri bir kez daha polis ve jandarma tarafından kesildi. 

‘TERK ETMEYECEĞİZ’

Duruma tepki gösteren köylüler, “Yolları kapattıkları için nehri geçerek arazilerimize ulaştık. Şu anda kalabalığız. Daha da kalabalık olacağız. Burayı terk etmeyeceğiz. Milletvekillerimiz bizlere destek versin. Artık halimizi görün. Yanımızda olun” diye konuştu.

‘BURALAR ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ’

Köylülerden Aysel Sabahat Ongun, “Biz buradayız. Hiçbir yere gitmeyeceğiz. Arazilerimizi kimseye vermeyeceğiz. Buralar çocuklarımızın geleceği, atalarımızdan kalan topraklar. Hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

KÖYLÜLERE SALDIRI

Alanda direnen köylülere jandarma ve polis saldırdı. Saldırıda 4 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda kişi ise darp edildi. 

Köylüler ve jandarmanın bekleyişi sürüyor.