1 Mayıs: Taksim’e çıkmak isteyenlere gözaltı

1 Mayıs: Taksim’e çıkmak isteyenlere gözaltı
Yayınlama: 01.05.2021

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl da Coronavirus gölgesinde gerçekleşiyor. İstanbul’da 2013’den beri Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’ın kutlanması valilik tarafından her yıl yasaklanıyor. Yasağa rağmen her yıl Taksim’e çıkmak isteyenler her yıl olduğu gibi bu yılda oldu. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Önlemler kapsamında, K-9 bomba arama köpekleri meydan ve çevresinde arama yaptı. Taksim Meydanı’nda bulunan Cumhuriyet Anıtı ile Gezi Parkı polis barikatlarıyla çevrelendi ve anıtın bulunduğu alan yaya trafiğine kapatıldı. Park ve çevresinde polis ekiplerine ait gözetim ve nöbet noktaları oluşturuldu. Çevik kuvvet ekipleri meydan ve çevresine konuşlandırıldı.

İstanbul Valiliği bugün bir açıklama yaparak Taksim’e çıkan Beyoğlu Mete Caddesi, Sıra Selviler Caddesi ve Gümüşsuyu Caddesi’nin kapatıldığını duyurdu.


‘1 MAYIS ALANI TAKSİM’DİR’

“1 Mayıs Alanı Taksim’dir” pankartıyla meydana doğru yürüyen İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü’nden işçiler Ali Ekber Erarslan ve Gamze Nihal İyidoğan polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların hangi karakola götürüldüğü bilinmiyor. 

İTK da sosyal medya hesabından haberi “Yoldaşlarımız 1 Mayıs Alanı Taksim’dir yazılı pankartıyla Kızıl Meydandaydı. İşçilerin çalışması serbestse 1 Mayıs da yasaklanamaz” açıklamasıyla paylaştılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.