1994 yılında Batman’da kaybedilen İsa GÖK’ün akıbeti soruldu

1994 yılında Batman’da kaybedilen İsa GÖK’ün akıbeti soruldu
Yayınlama: 11.06.2022

Kayıp yakınları ve İHD Batman Şubesi, eylemlerinin 533’üncü haftası kapsamında Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

“Kayıplar bulunsun failler yargılansın” pankartını açan tutuklu yakınları, ayrıca kayıpların fotoğraflarını taşıdı. Burada konuşan İHD Şube Yöneticisi Yunus Bağış, kayıpların faillerinin bulunması ve yargılanması için alanlarda olduklarını belirterek, “Bizler kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları olarak, ülkenin gerçek bir demokratikleşme sürecine dönüşebilmesi için gözaltında kaybedilenlerin akıbetlerinin açıklanması ve faillerinin yargılanması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Bu hafta 1994 yılı Haziran ayında Batman’da kaybedilen İsa GÖK’ün akıbetini sormak için toplandıklarını kaydeden Bağış, kaybedilen İsa Gök’ün eşi Ferican Gök’ün eşinin kaybettirilme hikayesinin anlattığı metni okudu. İşte o hikaye; ‘‘Eşim İsa Gök yaşasaydı bugün 68 yaşında olacaktı. Esnaflık yapıyordu, evinden işine işinden evine gider gelir, ailesine bağlı, çocuklarının geleceğini düşünen, topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmeyi ilke edinen mükemmel bir babaydı. Kaybolmadan 2 ay önce gözaltına alınmıştı, 11 günlük sorgulamanın sonunda suç teşkil edecek herhangi bir delile rastlanılmadığı tespitine varılmıştı, bu yüzden serbest bırakılmıştı. Ancak Haziran 1994 yılında bir sabah evden işe diye çıkıp bir daha geri dönmedi. Her tarafta onu aramaya başladık. Batman’daki bütün hastaneleri dolaştık, emniyet müdürlüğünden, bütün karakollardan sorduk, akrabalarımızı aradık ama maalesef hiçbir yerde izine rastlayamadık. O dönemde Batman’da her gün sokak ortalarında faili meçhul cinayetler işleniyor, karanlık güçler tarafından insan kaçırma olayları yaşanıyordu. Aradan birkaç gün geçtikten sonra eşimin kaçırıldığının kanaatine vardık. Ben ve çocuklarım yıllarca bir gün eve döneceğini beklerken bütün aramalarımız sonuç vermediği gibi, bugüne değin teselli bulabileceğimiz bir mezar taşına dahi sahip olamadık.’’

Açıklama oturma eylemi ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.