Kayyım belediye taşınmazlarını taksitle sattı

Kayyım belediye taşınmazlarını taksitle sattı
Yayınlama: 11.06.2022

 Görevden alınan Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, kayyım yönetiminin belediye taşınmazlarını taksitle satmasına, “Hesabını soracağız” şeklinde tepki gösterdi. 

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, belediye taşınmazlarını ya satıyor ya devrediyor. Kayyım yönetimi, Seyrantepe’de bulunan Z Resteuorant ile Makina İkmale bağlı Öğretmen Evi’nin yanındaki Temizlik Şantiyesini satarak, Mardin yolundaki Piknik Alanı’nı kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne (DBB) devretti. Kayyım yönetimi, ayrıca Üçkuyular mahallesindeki 1822 Ada 3 Nolu parselde yer alan 15 bin dönüm araziyi 41 Milyon 500 bin TL’ye, aynı mahalledeki 1300 ada 3 Nolu parseli 26 milyon 745 bin TL ve Şilbe mahallesindeki 667 Nolu parseldeki 8 bin 600 metrekarelik araziyi 36 milyon TL’ye sattı. “Kapalı teklif” usulüyle satılan arazilerin ödenme şeklinin takside bağlanması ise dikkat çekti. 

YA DEVİR YA SATIŞ 

Yerine kayyım atanan Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Belgin Diken, taşınmazların satılmasına tepki gösterdi. 2019 yılının Kasım ayında belediyeye kayyım atandığını hatırlatan Diken, “Geldiğimizde hiçbir taziye evimiz kalmamıştı. Taşınmazlarımız, araçlarımız yoktu. Hepsi kaymakamlıklara, milli eğitim kurumlarına hibe edilmişti. Biz o dönem belediyeyi 78 milyar TL ile borç aldık” dedi. 

Diken, kayyımların taşınmazları bir bir devrettiğine işaret ederek, “Mardin yolu üzerinde büyük bir piknik alanımız vardı. O dönemde de zaten bir kısmını Kızılay’a devretmişlerdi. Bir de bir at çiftliği kurmuşlardı. Şimdi de belediyenin taşınmazını Büyükşehir Belediyesine devretmişler. Yani parkların içinde olan, Yenişehir’e ait olan yerlerimizi dahi devretmişler. Büyükşehir Belediyesine bu süreçte fidanlık alanımızı devretmişler. Belediyeye ait Z Restourant vardı. Onun mülkünü de kendilerine sattıklarını ve satışları da ihale usulü ile yaptıklarını öğrendik. İhtiyaçtan fazla araçların kiralandığını, 900’e yakın işçi alımı gerçekleştirdiğini ve özel kalem üzerinden kadro düzeyinde işçi alımları yapılmış. Bu çalışmalar üzerinden şuanda her şey götürülüyor. Şimdi de belediyeye ait araziler satışa sunulmuş. Hatta taksitle arazilerin satışına başlamışlar” şeklinde konuştu. 

Diken, söz konusu uygulamalara karşı çıkılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Evet kayyım atadılar, o binalara sahip oldular. Ama asla bu halkın iradesini teslim alamazlar. Halkımızla birlikte geleceğimize, toprağımıza sahip çıkmalıyız. Belediye halkın yeridir. Başkasına, şahıslara, kişilere belediye mülkleri satılamaz. Halkla birlikte hesabını soracağız.”

MA / Müjdat Can 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.