21’inci Munzur Festivali’nin tarihi belli oldu

21’inci Munzur Festivali’nin tarihi belli oldu
Yayınlama: 27.06.2023

DERSİM – Munzur Festival Tertip Komitesi, 21’inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin “Madencilik anlayışına karşı doğayı ve yaşamı koruyoruz” şiarıyla 3-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bu yıl 21’incisi gerçekleşecek olan Munzur Festivali’ne ilişkin, Tertip Komitesi Dersim Belediyesi’nde açıklama yaptı. Açıklamayı Festival Tertip Komitesi adına Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Özkan Tacar yaptı.  “Madencilik anlayışına karşı doğayı ve yaşamı koruyoruz” şiarıyla yapılacak olan 21’inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 2 Ağustos’ta Nazımiye (Qisle) Düzgün Baba anması ile başlayacağını belirten Tacar, 21’inci festivalin 3-4-5-6 Ağustos’ta gerçekleşeceğini söyledi. Tacar, festivalin ana temasının doğaya karşı yapılan saldırı ve hayatı yaşanmaz hale getiren madenciliğe karşı mücadele olduğunu belirtti. Tacar, “Festivali bu sene ‘Madencilik anlayışına karşı doğayı ve yaşamı koruyoruz’ temasıyla yapacağız” diye konuştu. 

SORUNLARA DİKKAT ÇEKİLECEK

Dersim’de yaşanan sorun ve sıkıntılara karşı 1990’lı yıllarda başlatılan festivalin ilk çıkış biçimiyle 21’incisini düzenlediklerini söyleyen Tacar, “Demokrasi, çevre, doğa, inanç, kültür için yaptığımız festivali bu yıl da birçok meseleyi önümüze koyup, çözüm önerileriyle birlikte yürüteceğiz” dedi.  Festivalin açılışının sergi ve halk oyunlarıyla yapılacağını belirten Tacar, Alevi inancı, güncel siyasal gelişmeler, kadın konulu etkinlikler, deprem temalı görüşmeler, anadil panelleri gibi başlıklarla festivalin süreceğini söyledi. Tacar, “Kültür, sanat, edebiyat, müzik anlamında atölye çalışmaları gerçekleşecek. Her akşam konserler gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu. Festivalin 4 gün süreceğini belirten Tacar, festivale katılım çağrısı yaptı.