30 mülteci zorla uçağa bindirilerek Türkiye’ye gönderiliyor

30 mülteci zorla uçağa bindirilerek Türkiye’ye gönderiliyor
Yayınlama: 28.05.2021

Avrupa’ya gitmek üzere Yunanistan’dan Romanya’ya giden aralarında yaklaşık 15 Kürt siyasi mültecinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi, işkence edilerek bindirildikleri uçakta Türkiye’ye gönderilmeye çalışılıyor.

Yunanistan’dan Avrupa’ya gitmek üzere Romanya’ya giden aralarında yaklaşık 15 Kürt siyasi mültecinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi, uçağa bindirilerek Türkiye’ye gönderiliyor.

Dün kaldıkları otele düzenlenen baskınla gözaltına alınan mültecilere kampa götürülecekleri söylendi ancak mülteciler Bükreş Havaalanı’na götürüldü.

Ajansımıza ulaşan mülteciler kendilerine tercüman verilmediği ve zorla bazı belgelerin imzalatıldığını ifade ederek, havaalanında uçağa binmeyi kabul etmedikleri için darp ve işkenceye maruz kaldıklarını, bazı mültecilerin yaralı olduğunu ifade etti. Burada iltica talebinde bulunan mültecilerin bu talepleri de kabul edilmezken, mülteciler işkence ile uçağa bindirilerek Türkiye’ye gönderilmeye çalışılıyor. Zorla uçağa bindirilen mülteciler ile yetkililer arasında görüşmeler devam ederken, mültecilerin uçakta bekleyişi devam ediyor.

Mülteciler, insan hakları örgütlerine duyarlılık ve dayanışma çağrısında bulundu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.