30 yıllık tutuklu tahliye edildi

30 yıllık tutuklu tahliye edildi
Yayınlama: 05.08.2023

Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kemal Kaplan, 30 yılın ardından tahliye oldu. Kaplan, ‘Başlangıçtan bu yana güzel günleri görmek umuduyla yaşıyorduk. İnanıyoruz ki gelecek günler bizim’ dedi.

Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kemal Kaplan, 30 yılın ardında tahliye oldu. Kaplan, 28 yaşında girdiği cezaevinden 58 yaşında çıktı.

İzmir’de 1993 yılında gözaltına alındıktan sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne (DGM) sevk edilen Kaplan’a “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını, devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi.

Kaplan’ı cezaevi önünde ailesi, arkadaşları, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) yöneticileri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Balıkesir il yöneticileri karşıladı. Cezaevi önünde konuşan Kaplan, şunları belirtti:

“Artık cezaevinin dışındayım, buna çok mutlu oldum. Mutluluğumun yanında hüzünde var. Çünkü binlerce arkadaşımız cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıkınca tam olarak ‘özgürüz’ diyemeyiz. Hem hüzün hem mutluluğu beraber yaşıyorum. Başlangıçtan bu yana güzel günleri görmek umuduyla yaşıyorduk. İnanıyoruz ki gelecek günler bizimdir.”

Kaplan, daha sonra ve ailesiyle memleketi Mardin’e doğru yola çıktı.(MA)