Balıkesir L Tipi Cezaevi’nden Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilen tutuklu diyen Ramazan Karataş, tekli hücreye konuldu.

Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunulan Ramazan Karataş, “can güvenliğin yok” denilerek Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilerek, boş katta tekli hücreye konuldu. Karataş’ın, ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde, “Beni gözden çıkardılar” diyerek, hayati endişe duyduğu aktarıldı.

30 YILDIR TUTUKLU

1993 yılında tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Karataş, sırasıyla Erzirom, Trabzon, Mûş, İstanbul ve Balıkesir cezaevlerine sevk edildi. Karataş, 3 yıldır tutulduğu Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi’nden, bu kez “Can güvenliğin yok” denilerek, Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi.

Karataş’ın kardeşi Enver Karataş, ağabeyiyle yaptığı son görüşmeye dair şunları aktardı: “Ramazan istemediği halde zorla sevk edildi. Ramazan Ereğli’de adli tutukluların katındaki tekli hücrelerde tutulmaya başlandı. Adli tutuklular arasında psikolojik şiddete maruz kalan Ramazan, bu duruma tepki olarak siyasi tutukluların katına alınması için açlık grevine başladı ve bunun üzerine boş koridordaki tekli hücreye alındı. Ramazan ‘beni gözden çıkardılar’ dedi ve hayati tehlikesinin olduğunu söyledi.”

AİLEDEN 3 KİŞİ KATLEDİLDİ

Ailesi olarak endişeli olduklarını dile getiren Karataş, “Çünkü bizim aile daha önce benzer durumları yaşadı. 1993 yılında tutuklanan babam, cezaevinde gördüğü işkenceden dolayı hastalandı, cezaevinden bırakıldıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Aynı yıl kardeşim Ali Karataş gözaltına alındı ve gözaltı şiddetinden dolayı hayatını kaybetti. Askerler tarafından götürüldü ve ertesi gün cenazesini almamızı istediler. Diğer bir kardeşim Ebubekir Karataş, 7 yıl ceza evinde tutuldu ve ‘hastaydı’ denilerek işkenceyle öldürüldü. Bütün bunlardan dolayı kardeşim ve biz ailesi olarak onun hayati durumundan endişeleniyoruz. Şu an kimsenin olmadığı bir katta tekli hücrede tutulan kardeşimin başına benzer durumun gelme ihtimali çok yüksek, çünkü biz bunları yaşadık” diye anlattı.