Selahattin Demirtaş, AYM Başkanı Zühtü Aslan’a iktidar tarafından baskı altında olup olmadığını sordu ve görev süresi bitmeden açıklama yapmaya davet etti. Demirtaş, “kumpas davaları sorumlularından, hukuk önünde hesap sorulacak” dedi.

Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a bir dizi soru yöneltti ve görev süresi dolmadan açıklama yapmaya davet etti.

Demirtaş ilk olarak “Aslan’a iktidar tarafından bugüne kadar hiç telkinde bulunuldu mu, baskı yapıldı mı?” diye sordu.

Demirtaş, kendisinin ve Figen Yüksekdağ’ın başvurularına AYM’nin ‘hak ihlali yok’ kararının AİHM’den döndüğünü hatırlattı ve “AİHM kararlarının uygulanmamasına yıllardır sessiz kalıyor, başvurularımızı da karara bağlamıyorsunuz. Baskı gördünüz mü, tehdit edildiniz mi?” diye sordu.

Demirtaş HDP kapatma davası ve hazine yardımına tedbir konulması konularında da mahkemenin baskı altında olup olmadığını sordu.

‘VİCDANINIZ RAHAT MI?’

Kendi davasındaki tutukluluk başvurusunun üç buçuk yıldır yanıtsız kalması ile Kavala ve Gezi davalarında AYM’nin vermediği kararları da hatırlatan Selahattin Demirtaş, “vicdanınız rahat mı, huzur içinde uyuyabiliyor musunuz?” diye sordu?

‘HUKUK ÖNÜNDE HESAP SORULACAK’

Demirtaş, paylaşımlarının sonunda Zühtü Aslan’ı, görev süresi dolmadan önce bu konularla ilgili açıklama yapmaya davet etti ve “Hiçbirinize hakkımızı, milyonlarca insanın hakkını helal etmiyoruz ve günü geldiğinde tüm kumpas davalarının sorumlularından, hukuk önünde hesap sorulacağını bilmenizi istiyoruz.” dedi.