307. gün: Yaşamayı seviyorum, ölmek için bu eylemi yapmıyorum

307. gün: Yaşamayı seviyorum, ölmek için bu eylemi yapmıyorum
Yayınlama: 19.04.2020

Protest müzik grubu Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, arkadaşlarının tahliye edilmesi, konser ve diğer tüm yasakların kaldırılması talebiyle başlattığı ölüm orucunun 307. gününde “Ölmek için bu eylemi yapmıyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre, İbrahim Gökçek, herkesi mücadelesine destek vermeye çağırarak “Yaşamayı çok seviyorum. Ölmek için bu eylemi yapmıyorum. Elimden geldiğince de yaşamak için mücadele edeceğim. Sadece türkü söylemek istiyorum. Konser yasakları kaldırılsın, cezaevlerindeki üyelerimiz tahliye edilsin. Bir an önce taleplerimiz karşılansın. Herkesin elinden geldiğince mücadelemize destek vermesini istiyorum” dedi.

İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, oğlunun 307 gündür ölüm orucunda olduğunu ve sağlık durumunun gün geçtikçe kötüleştiğini belirterek, “Maalesef Helin’i kurtaramadık, oğlumun da ölmesini istemiyorum. Bu çocuklara 5 yıldır konser yasağı uygulanıyor. O yüzden bedenlerini, ölüme yatırmaktan başka çareleri kalmadı. Artık onlara ‘ölüm orucunu’ bırakın demekten vazgeçin. Çözüm, taleplerin karşılanmasıdır.” diye konuştu.

HELİN BÖLEK HAYATINI KAYBETTİ

Grup Yorum üyelerinin tahliye edilmesi, konser ve diğer tüm yasakların kaldırılması talebiyle ölüm orucuna başlayan Helin Bölek, eyleminin 288. gününde 3 Nisan’da yaşamını yitirirken aynı taleplerle ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek ise eyleminin 307. gününde.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.