58 Yaşındaki kadına ve Kızana 2’şer yıl hapis cezası

58 Yaşındaki kadına ve Kızana 2’şer yıl hapis cezası
Yayınlama: 16.12.2020

Erzurum’un Karayazı ilçesinde yaşayan Besra Sünbül ve Kızı Pınar Sünbül’e 2 yıl 1’er ay hapis cezası verildi.

‘Örgüte yardım etmek’ suçlamasıyla yargılanan 58 yaşındaki Besra Sünbül ve 23 Yaşındaki kızı Pınar Sünbül’e 2 yıl 1’er ay hapis cezası verildi.

Sarı, Kırmızı, Yeşil tespih delil sayıldı

Erzurum’un Karayazı ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Besra Sünbül ve kızı Pınar Sünbül, akrabalarını ziyaret etmek için İran’a gittiklerini ve dönüşte hediyeler aldıklarını söyledi. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde gözaltına alındıklarını söyleyen Sünbül, ‘Doğunayazıt’ta gözaltına alındık, eşyalarımızın arasında sarı, kırmızı, yeşil tespih ve bir kaç tane bilekliği gerekçe göstererek gözaltına alındık. İki gün gözaltında kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldık. Görülen duruşmalar sonucunda hakkımızda 2’şer yıl hapis cezası verildi’ dedi.

‘Üzerimizde sürekli baskı var’

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı zamanlarda 15 günde bir Karakola giderek imza veren Sünbül, ”normal imza veren insanlar korakollardaki girişlerde bulunan deftere imzalarını atarak evlerine dönerler. Ancak biz imzaya gittiğimizde bize psikolojik baskı yapmak için orada bekletiyorlar, sözlü olarak tehdit ve hakaret içeren ifadeler kullanıyorlar. Evimiz defalarca baskına uğradı ailede şuan dört kişinin hapis cezası bulunmaktadır. Ailemizden iki kişi aldıkları cezalar nedeniyle evlerinden uzak kalmak zorunda kaldı”

’13 Saat kar altında bekletildik’

2019’un Kış ayında evleri baskına uğrayan Sünbül ailesi evlerinde 13 saat süren arama bitene kadar evin dışında kar yağışının altında bekletildi. Sünbül, ‘Ortada hiç sebep yokken bir yıl içerinde defalarca evimize baskın yapıldı, kapılarımız kırıldı, evdeki eşyalar zarar gördü bahçemizin her tarafı kazıldı bize de eziyet olsun diye kış ayında 13 saat dışarıda bekletildik’ dedi.