6 MAYIS’I ANARKEN!

6 MAYIS’I ANARKEN!
Yayınlama: 05.05.2020

Bu gün 6 Mayıs darağacında üç fidanın 48’inci ölüm yıldönümü! Denizi, Yusufu, Hüseyini anmak yetmez. Onların devrimci harekete bıraktıkları mirası daha gelecek nesillere taşımak  devrimci hareketin görevi olmalıdır.

Onlar devrimci mücadelenin onurları ve neferleri olarak en uzun koşuyu koşarak  devrim ve sosyalizm maratonu tamamladılar.Devrim tarihine adlarını yazdırıp, ölümsüzleştiler.

Biz devrimcilere kısa yaşamlarında sosyalist düşüncenin, doğma değil eylem kılavuzu olduğunu mücadeleleriyle, eylemleriyle yol gösterip öğretiler.

Kapitalist sisteme ve faşizme karşı nasıl mücadele edileceğini  pratikleriyle susmayı değil, tam tersine direnmeyi, mücadelyi, savaşmayı öğrettiler.

Sosyalizmin bir ütopya değil! Sınıf ve devrim mücadelesi ile kazanmayı ve özgürlüklerin işçi sınıfı ve emekçilerin iktidarında olduğunu. Eşitliğin ve insanca yaşamın sosyalizmde olacağını öğretmeye çalıştılar.

Kapitalizme ve faşizme karşı mücadele etmeyi söylerken de, sınıf mücadelesi verilmeden sosyalizme giden yolun ulaşılmayacağını tüm oportünizme ve revizyonizme karşı  cevap olarak yola çıktılar.

Kapitalist-empeyalist sisteme karşı savaşmadan mücadelenin başarıya ulaşamayacağını kısa ömürleri boyunca bizlere ve gelecek kuşaklara anlatmaya çalıştılar!

Son nefeslerine kadar kapitalizm ve  faşizmin  emekçi sınıfların  baş düşmanı olduklarını idam sehbasında cellatların yüzüne tükürerek tüm güçleriyle hakırdılar.

Yaşasın sosyalizm! Yaşasın Kürt ve Türk halklarının mücadele birliği! Kahrolsun faşizm! Kahrolsun kapitalizm ve emperyalizm dediler. Ve güneşe gömüldüler. anıları önünde saygıyla eğilirken,  her zaman devrimci hareketin kalbinde önder  olarak yaşayacaksınız!

Onların şahsında; dünya devrimci mücadele içerisinde kayıp ettiğimiz tüm sosyalistleri, Kürt ve Türk devrimcilerini saygı anarken anıları mücadelemize önder  olsun diyorum…

Kahrolsun Faşizm!

Kahrolsun kapitalizm ve emperyalizm!

Yaşasın Kürt ve Türk halklarının mücadele birliği!

Yaşasın sosyalizm!

5 Mayıs 2020

Mehmet Özcan

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.