6’ncı Kürt Kadın Festivali 18 Haziran’da

6’ncı Kürt Kadın Festivali 18 Haziran’da
Yayınlama: 16.06.2023

HABER MERKEZİ – Fransa’da 10 yıl önce katledilen Fidan Doğan anısına düzenlenen “6’ncı Kürt Kadın Festivali” 18 Haziran’da başlayacak. TJK-F, bu yılki festivali katledilen Evin Goyi’ye adadıklarını belirtti. 

Fransa’da 10 yıl önce Kürt siyasetçi Sakine Cansız ve Leyla Şaylemez ile birlikte katledilen Fidan Doğan (Rojbin) anısına düzenlenen “6’ncı Kürt Kadın Festivali” 18 Haziran’da başlayacak. Festivalin düzenleyicisi Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), yaptığı açıklamada tüm kadınları festivale davet etti. 

EVİN GOYİ’YE ADANDI 

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “10 yıl önce üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez evimizde vuruldu. Hakikat ve Adalet mücadelesini yürüten Kürt kadınları ve Kurdistanlılar bu kez tıpkı 10 yıl önce olduğu gibi 23 Aralık ‘ta Mir Perwer, Abdurrahman Kızıl ve Evin Goyi evimizde vuruldu. 10 yıldır yürüttüğümüz hakikat ve adalet mücadelesinin bir parçası olan Fidan Doğan Kadın festivalinin bu yıl 6. düzenliyoruz. Kadın kırımına karşı Paris’te yürütülen mücadelenin bir parçası olan festivalimizi bu yıl Evin Goyi’ye adadık” denildi.

FESTİVAL STALİNGRAD MEYDANI’NDA

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Kürt kadınları bugün Kürt halkının kurtuluş mücadelesinin temel direğidir ve tüm dünyada kadın mücadelesinin özgürleştirici değerlerini savunurken düşmanın hedefi oluyor. Kürt kadınları olarak ‘Jin, jiyan, azadî’, ‘İntikamımız kadın devrimi olacak’ sloganıyla düzenlenlediğimiz festivali, Stalingrad Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Stalingrad Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz Fidan Doğan-Rojbin anısına düzenlenen 6. Kürt Kadın Festivali’ne tüm kadınları en güçlü biçimde katılmaya davet ediyoruz. Tüm kadınları, uluslararası dayanışmayı güçlendirmek için harekete geçmeye çağırıyoruz.”