9 ilde vaka sayılarında artış var

9 ilde vaka sayılarında artış var
Yayınlama: 14.05.2020

Korona virüsü tedbirlerinde son günlerde görülen rahatlama Anadolu’daki bazı şehirlerde vaka sayısını artırdı.

Sokağa çıkma yasağı kapsamına alınabileceği iddia edilen dokuz ilde durum şöyle:

Batman

3 Nisan’da 9 olarak açıklanan vaka sayısı bu hafta 450’ye kadar yükseldi. Vali Hulusi Şahin, radikal kararlar almak zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

Kars

Güncel rakamlar açıklanmadı ama Kars Valisi Türker Öksüz’den, “Maalesef sokaklarımızın dolu olduğunu ve vatandaşlarımızın sosyal mesafe kuralına riayet etmediklerini görüyoruz. Son 10 günde vaka sayılarımızda artış olduğunu özellikle belirtmek istiyorum” uyarısı geldi.

Uşak

Nüfusa göre korona virüsü vakasının en çok görüldüğü yerlerden Uşak’ta 2 Nisan’da 38 olarak kayıtlara geçen toplam vaka sayısı 441’e ulaştı. 367 bin nüfuslu kentte 2 bin 950 test yapıldı.

Gaziantep

Bugüne kadar 11 bin test yapılan ilde vakalar 750’ye yükseldi. Korona virüs nedeniyle 2.5 milyonluk nüfusa sahip G. Antep’de 3 Nisan’da sadece 49 vaka tespit edilmişti.

Van

Sadece Ortanca mahallesinde vaka sayısı 103 oldu. Mahalleye karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada Ortanca mahallesi ve İpekyolu ilçesinde iki ayrı karantinadan kaçma olayı yaşandığı açıklandı. İpekyolu’nda kaçan hastanın bunun için 112’den çağırdı ambulansı kullandığı belirtildi. İlde taburcu olan hasta sayısı 217, hayatını kaybeden hasta sayısı 8, tedbir amaçlı karantina altında tutulan kişi sayısı 44 bin ve karantinada bulunanları sayısı ise 11 bin kişi.

Rize

4 Nisan’da 101 vaka olan vaka sayısı 58’e kadar inen Rize’de cenaze ve iftar gibi gerekçelerle çok sayıda kontrolsüz temas yaşanması vaka sayısını artırdı. İlde Kendirli beldesi ile Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köylerinde uygulanan karantina vaka sayısı düşünce kaldırılmıştı. Kentte şimdi yeniden tedbirler artırılıyor, sokaklara uyarılar asılıyor.

Mardin

8 kişinin korona virüsünden öldüğü Nusaybin’de 50 kişi pozitif vaka olarak kayıtlara geçti. 3 Nisan’da Mardin genelinde açıklanan vaka sayısı 50 iken, Nusaybin şimdi tek başına bu sayıyı solladı. 3 kırsal mahalle ve şehir merkezinde çok sayıda evde karantina uygulanıyor.

Düzce

İlk il il vakalar açıklandığı tarihte 32 olan vaka sayısı 246 kişiye ulaştı.

Adıyaman

Vaka sayısındaki artış nedeniyle yarından itibaren sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.