9 kişinin öldüğü silahlı kavganın firari zanlısı Batman’da yakalandı

9 kişinin öldüğü silahlı kavganın firari zanlısı Batman’da yakalandı
Yayınlama: 15.04.2024

Bismil’de, iki aile arasında çıkan ve 9 kişinin öldüğü silahlı kavganın zanlılarından Behçet Taş, 10 ay sonra Batman’da yakalandı.

Diyarbakır’ın Bismîl ilçesine bağlı kırsal Şidada Mahallesi’nde, 15 Haziran 2023 tarihinde yaşanan arazi anlaşmazlığı nedeniyle akraba olan Alyamaç ve Taş aileleri arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada, Orhan, Serhat, Halil ve Mehmet Can Taş ile Mehmet Emin, Selim, Muhammed, Yunus ve Ömer Alyamaç yaşamını yitirdi. Olayın ardından şüpheliler gözaltına alınırken, yürütülen soruşturma kapsamında 12’si tutuklu, 10’u firari ve daha önce serbest bırakılan 9 kişi de dahil olmak üzere toplam 31 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. 

7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 31 sanıktan 26’sı hakkında “Tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet, jandarmaya ateş edilmesi nedeniyle “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 117’şer yıldan 180’er yıla kadar hapis istendi. İddianamede, 5 sanık hakkında ise “Tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 338’er yıldan 530’ar yıla kadar hapis cezası talep edildi. “Tasarlayarak kasten öldürmek” ve “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından firari durumda olan Behçet Taş, ihbar üzerine Batman’da saklandığı eve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Taş, çıkarıldığı mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildi.