9 öğrenciye cinsel tacizde bulunan okul müdürü tutuklandı

9 öğrenciye cinsel tacizde bulunan okul müdürü tutuklandı
Yayınlama: 20.04.2024

8 öğrenciye cinsel tacizde bulunan ancak serbest bırakılan okul müdürü G.C., bir öğrencinin daha şikâyeti üzerine tutuklandı. 

Xarpêt’te (Elazığ), 8 öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan ve adli kontrolle serbest bırakılan lise müdürü G.C. hakkında, bir öğrencinin daha şikayeti üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Avukatıyla adliyeye giden G.C., çıkarıldığı mahkemece “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandı.

Bir lisede okuyan öğrenci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), okul müdürü G.C.’nin kendisini taciz ettiğine yönelik şikayette bulundu. Öğrencinin şikayeti ardından 7 öğrenci daha okul müdürü G.C.’nin tacizine maruz kaldıkları yönünde şikayette bulundu. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 28 Mart’ta gözaltına alınan G.C., 29 Mart’ta çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürü G.C. hakkında idari soruşturma başlatıldı ve müdür zorunlu izne ayrıldı. 

BİR ÖĞRENCİ DAHA ŞİKAYETTE BULUNDU 

G.C. hakkında dün bir öğrenci daha şikâyette bulundu. Çocuğun şikayeti üzerine Elazığ Cumhuriyet Savcılığı tarafından okul müdürü G.C. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Okul müdürü G.C., avukatıyla birlikte Elazığ Adliyesi’ne gitti. G.C., savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle Elazığ 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. G.C., çıkarıldığı mahkemece “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.