90’lı yıllarda kaybedilen  Mehmet Şirin Maltu’nun akıbeti soruldu

90’lı yıllarda kaybedilen  Mehmet Şirin Maltu’nun akıbeti soruldu
Yayınlama: 29.01.2022

Batman’da  kayıp yakınları ve İHD Şube üyeleri, 514’inci  haftasına ulaşan eylemleri için Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.

“Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” yazılı pankart ile kayıpların fotoğrafının taşındığı eylemde Batman İHD Üyesi Şirin Seçkin okudu. Yakınlarını kaybeden aileler ve insan hak savunucuları olarak uzun bir süredir eylemde olduklarını hatırlatan Seçkin, kayıpların akıbetini aramaya devam edeceklerini belirtip, 514. haftamızda da Ocak 1995 ten beri kayıp olan Mehmet Şirin Maltu’nun akibetini sormaya geldiklerini ile getirdi.

Seçkin, açıklamasında şunları dile getirdi: “Ocak 1995 tarihinde askerler, korucular ve özel timler tarafından iki askeri panzer eşliğinde Kozluk ilçesine bağlı Zediya mezrasına gece saatlerinde baskın düzenlenir. Bu baskında Mehmet Şirin Maltu gözaltına alınır. Ailesine, ertesi gün PKK sığınaklarını ve silahlarının göstermesi gerekçesi ile köye getirdiklerinde kendisine işkence yapıldığını bundan dolayı ayakta duramayacak durumda olduğunu, hiçbir sığınak gösteremediğini ve PKK ile ilgisinin olmadığını söyler. Aynı gün tekrar karakola götürülür. Ailesi götürülürken (Cengiz adlı) Bekirhan Jandarma Karakol Komutanı ve Kozluk Jandarma Bölük Komutanı olay yerinde olduğunu belirtir. Daha sonra M. Şirin Maltu’dan bir daha haber alınamaz. Ailesinin yetkili makamlara yaptığı başvurulardan bir sonuç alınamaz” dedi.

Batman İHD Üyesi Seçkin,’’İnsan Hakları Savunucuları olarak diyoruz ki; binlerce faili meçhul cinayete kurban gidenler ve kaçırılıp kaybettirilen ve bir daha geri dönemeyenler var. Bunların akıbetini araştırmak, öğrenmek ve ortaya çıkarmaktan sorumlu olan devlettir. Devleti üzerine düşen görevi yerine getirmeye çağırıyoruz’’ diye konuşmasını sonlandırdı.

Kayıp hikayesinin okunduğu eylem 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.