Adalet Nöbeti: Zindanlar ilk Diyarbakır gündem olmalı

Adalet Nöbeti: Zindanlar ilk Diyarbakır gündem olmalı
Yayınlama: 20.01.2022

Adalet Nöbeti eylemlerini Diyarbakır ve Van barolarında sürdüren tutuklu yakınları, “Zindanlar bu ülkenin ilk gündemi olmalı” dedi. 

Diyarbakır Barosu’na ait hizmet binasında, cezaevlerindeki hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti 66’ncı gününde. Kent merkezinde etkisini gösteren kar yağışına rağmen nöbet eylemlerini sürdüren tutuklu yakınları, adalet taleplerini yineledi.

ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Tutuklu yakını Reşahat Ada, taleplerinin duyulmasını istedi. Çözüm bulunana kadar nöbetten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ada, “Çocuklarımız hasta oluyor, onları tedavi etmiyorlar. Hastaneye götürüp 15 gün karantina uyguluyorlar. Bu da onlar için ayrı bir işkence. İnfaz yakmalarını kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın tedavi edilmesi ve serbest bırakılmasını istiyoruz” diye kaydetti.

Talepleri karşılanana dek eylemlerini sürdüreceklerinin altını çizen Hazal Yıldırım, “Çocuklarımız bırakılmayana kadar buradan kalkmayacağız. Çocuklarımızı, yaşlılarımızı, hastalarımızı ve infazları biten yakınlarımızı bıraksınlar. Artık dayanamıyoruz. Tek istediğiniz barış ve eşitlik” dedi.

‘ZİNDANLAR GÜNDEM OLMALI’

Tutuklu yakını Herdem Merwanî ise, tüm koşullara rağmen eylemlerini sürdürdüklerine işaret ederek, “Zindanlar ülkenin gündeminden çıkmamalı. Zindanlar her zaman ilk gündem olmalı. Cezaevinden tabut çıktıktan sonra gündem olmamalı” diye konuştu.

NÖBETE ÇAĞRI

Tutuklu yakını Nuray Abay da şunları söyledi: “Bu nöbeti asla bırakmayacağız. Herkese sesleniyoruz; Gelip nöbete katılsınlar. Yetkililer taleplerimizi duyana kadar buradayız. Önderliğimiz de bırakılıncaya kadar burada olacağız” dedi.

VAN’DA 41’İNCİ GÜN

Tutuklu yakınlarının Van Baro binasında başlattıkları Adalet Nöbeti de 41’inci gününde devam ediyor. Nöbeti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tuşba ilçe yöneticileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Delil Aksoy, ailelerin taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

TEMEL GÜNDEMİMİZ TECRİT

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Aksoy, tutsaklar üzerindeki baskıların nedeninin tecridin devam etmesinden kaynaklı olduğunu belirtti. Aksoy, “Parti olarak temel gündemimiz Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrittir. Sayın Öcalan’ın bir an önce ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi gerekir. Yaşanan ihlaller ve Kürt halkı üzerindeki baskı politikalarının temel nedeni de tecrit politikalarıdır. Tutsaklarımızın bir an önce serbest bırakılması, hasta tutsakların tahliye edilerek tedavilerin sağlanması gerekir” dedi.

EYLEMİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Tutuklu yakınlarından Dilşah Alkan ise, eşi İbrahim Alkan’ın yaşlı ve ağır sağlık sorunlarının devam ettiğini kaydetti. Tüm tutsakların serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Alkan, “Kırk gündür kötü hava koşullarına rağmen eylememizi sürdürüyoruz. Ne olursa olsun nöbetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bir damla kanımız dahi kalsa bizler tutsaklar üzerindeki baskılar kalkmadan, tutsaklarımız tahliye edilmeden eylemimizi sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.