Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 ölü

Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 ölü
Yayınlama: 28.04.2024

Adıyaman merkezde bulunan Altınşehir Polis Karakolu’ndan silah sesleri yükseldi. İddiaya göre bir polis memuru karakolda bulunan diğer polislere ateş etti. 

Adıyaman merkezde bulunan Altınşehir Polis Karakolu’ndan silah sesleri yükseldi. İddiaya göre ismi öğrenilmeyen bir polis memuru, karakolda bulunan diğer polislere ateş açtı.

Silah seslerinin yükseldiği karakola çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaşanan çatışma sonrası iki polisin yaşamını yitirdiği, 8 polisin ise yaralandığı iddia edildi. Aralarında ağır yaralıların da olduğu 8 polis Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken olaya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Çatışmanın yaşandığı anlara dair görüntüler sanal medyadan kimi hesaplar tarafından paylaşıldı. 

İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA 

Olay ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sanal medya hesabından açıklama yaptı. Saldırıyı gerçekleştiren polisin gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, “Bugün saat 20:15 sıralarında, Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.’yü yaralamıştır. Olayın faili S.U.Ş, etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz” diye belirtti.

Yaşamını yitiren polislerin isimleri Kamuran Üçgül ve Gökhan Özer.